20 Bin sözleşmeli öğretmen ataması ne zaman yapılacak? MEB açıklıyor

20 Bin sözleşmeli öğretmen ataması ne zaman yapılacak? MEB açıklıyor
20 bin öğretmen ataması ne zaman yapılacak? MEB bugün saat 15.00'da açıklayacağını duyurdu. 20 bin Öğretmen ataması ne zaman olacak?20 bin sözleşmeli öğretmen ataması ne zaman olacak? Milli Eğitim Bakanlığı, 20 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin takvimi saat 15.00'te açıklayacak.
Milli Eğitim Bakanlığı, 20 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin takvimi saat 15.00'te açıklayacak.

Şubatta 20 bin öğretmen alımı yapılacak. Atanmayı bekleyen binlerce öğretmen adayına müjdeli haber Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'dan geldi. Son olarak, 2017 Şubat ayında yaklaşık 30 bin öğretmen alımının olacağı iddiaları gündeme gelmiş ancak Bakanlık tarafından resmi bir açıklama yapılmamıştı. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz yaptığı son açıklamada, "Şu anda bir cevap verebilmek mümkün değil çünkü tek başına Millî Eğitim Bakanlığımızın yapacağı bir husus değil." demişti. Bakan Yılmaz son dakika yaptığı açıklamayla, 20 bin öğretmen alımı yapacaklarını duyurdu. İşte ayrıntılar...
 
Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, "Başbakanımız, Maliye Bakanımız ve Çalışma Bakanımızın talimatıyla, önümüzdeki hafta duyurusunu yapacağız, 20 bin öğretmenin alımını yapacağız. Öğretmenlerimiz için hayırlı uğurlu olsun." dedi.
 
20 BİN ÖĞRETMEN ALIMI BAŞVURU NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Bakanlık yetkililerinden edinilen bilgiye göre, ilana çıkılmasının ardından başvuru süreci başlayacak.
 
Başvurular KPSS puanlarına göre sıralanacak ve branşlardaki ihtiyaca göre her branşta atanacak öğretmen sayısının 3 katı kadar aday mülakata çağrılacak. 20 bin alımın hepsi sözleşmeli öğretmen olarak atanacak.

 ÖĞRETMEN ATAMALARI İÇİN BAKAN MÜEZZİNOĞLU'NDAN MÜJDE GELDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu 2017 yılında kamuya 60 bin alım yapılacağının müjdesini vermişti. Kurumlara dağılacak olan 60 bin kamu alımında hangi kurumun ne kadar atama yapacağı konusunda konuşan Bakan Müezzinoğlu, 60 bin atamanın olacağının atamaların en çok Emniyet Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığına olacağını söyledi. Bakan Müezzinoğlu sözlerine 10 bin sağlık personelinin alımıyla devam edip daha sonra şubat ayında tahminen 30 bin öğretmen alımının olacağını da ekledi.
 
ÖĞRETMEN ATAMALARINA NE KADAR KONTENJAN AYRILACAK?

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, son yaptığı açıklamada şunları söylemişti: "Şu an bu konu net değil. Çalışma Bakanı, Maliye Bakanı ve Milli Eğitim Bakanlığı olarak üzerinde çalışıyoruz. Toplam 60 bin kadro var. Bunun kaçı Milli Eğitim Bakanlığına verilecek, kaçı polis, kaçı sağlıkçı olacak belli değil biraz daha sabır."
 
Birçok haber ajansında çıkan Şubat ayında 30 bin 40 bin 50 bin öğretmen ataması yapılacak şekildeki haberlerin dikkate alınmaması gerektiğini vurgulayan Bakan Yılmaz konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığından gelecek resmi açıklamaların takip edilmesini ve dikkate alınmasını dile getirdi.
 
MİLLİ EĞİTİM BAKANI: İHTİYAÇ 67 BİN ÖĞRETMEN

Geçtiğimiz aylarda öğretmen atamaları konusunda Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz açıklamalarda bulundu. Bakan Yılmaz açıklamasında, "Bizim şu anda yaklaşık 67 bin öğretmen açığımız var. Dolayısıyla da bir arkadaşım '100 bin öğretmen atanması gerekir' derken ihtiyacı dikkate alması lazım. Bazı illerimizdeki öğretmen sayısı halihazırda ihtiyacımızın da üzerindedir. Niçin böyle oluyor? Kimisi sağlık nedeniyle, kimisi mazeret ataması nedeniyle, eş tayini gerekçesiyle -ihtiyacımız olmadığı halde- bazı öğretmenleri bazı illere atamak durumunda kaldık. Dolayısıyla da atanamayan öğretmenler sorunu var. Ama, ihtiyacın 67 bin olduğu yerde 100 bin öğretmenin atamasını bekliyoruz, 400 bin kişi bekliyor." ifadelerini kullandı.
 
KASIM İTİBARİYLE ATAMA İHTİYACI: 96 BİN ÖĞRETMEN

Geçtiğimiz yıl MHP Ankara Milletvekili Zühal Topcu'nun yazılı soru önergesini yanıtlayan Yılmaz, öğretmen ihtiyacının öncelikle kadrolu ve sözleşmeli öğretmenlerle karşılandığını belirtti.     
 
Öğretmen ihtiyacının bu kapsamda karşılanamadığı eğitim kurumları için valiliklerce ilgili mevzuat çerçevesinde ve öncelikle öğretmen olma şartlarını taşıyanlar arasından ders ücreti karşılığında öğretmen görevlendirmesi yapıldığını anlatan Yılmaz, Milli Eğitim Bakanlığı’nca Ekim 2016 sözleşmeli öğretmen atama döneminde; sözleşmeli öğretmenliğe 14 bin 873, dershanelerle etüt eğitim merkezlerinde görev yapan eğitim personelinin sözleşmeli öğretmen olarak atanması kapsamında ise 3 bin 633 olmak üzere toplam 18 bin 506 sözleşmeli öğretmen atandığını belirtti.     
 
Yılmaz, Kasım 2016 verilerine göre, ülke genelindeki mevcut öğretmen sayısının 832 bin 26, net öğretmen ihtiyacının ise 96 bin 68 olduğunu söyledi.