Turizm fuarında Gevaş ürünlerine yoğun ilgi

Turizm fuarında Gevaş ürünlerine yoğun ilgi
Van’da düzenlenen 8. Van Turizm ve Seyahat Fuar’ında Gevaş Belediyesi tarafından açılan ve ilçenin yöresel ürünlerinin tanıtıldığı stant, ziyaretçilerden yoğun ilgi görüyor. 

Van’da Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen 8. Van Turizm ve Seyahat Fuarı devam ediyor. Van Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen ve Türkiye’nin birçok il ve ilçesinden kamu kurumu ve şirketlerin ürünlerini tanıttığı fuarda Gevaş Belediyesi’nce açılan stant ilgi odağı oldu. İlçeye has Gevaş fasulyesi, şeker pancarı, ceviz, elma gibi sebze ve meyveler, otlu peynir çeşitleri gibi ürünlerin yanısıra unutulmaya yüz tutmuş hayvancılık ve tarımsal aletleri ve eski ev aletleri ile Gevaş’ı anlatan ödüllü fotoğraflar ve kaymakamlık kadın merkezine ait ürünler yer alıyor.

Fuarla ilgili açıklama yapan Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, “Gevaş, Akdamarıyla, sahilleriyle, doğal ve tarihi değerleriyle bölge turizminin en büyük potansiyeline sahiptir. Bizim de bu potansiyeli daha işler kılma gibi bir misyonumuz ve sorumluluğumuz var. Bu tarz fuarlar da hem tanıtım açısından fırsat sunmakta hem de turizm sektörünün tüm aktörlerini buluşturma imkanı sunmaktadır. Biz de bu düşünceyle Gevaş Belediyesi standıyla fuarda yerimizi aldık. Fuarımızı geçen seneye göre çok daha canlı ve etkili gördüm. Yurtiçi ve yurtdışı katılım çok iyi. İran potansiyeli burada da kendini çok açık gösteriyor. Van ve bölge için hayırlara vesile olacağına inanıyorum. Van gelecekte bölgenin turizm başkenti olacaktır” dedi.