Hakan, engeli yaşama dikkat çekmek için tekerlekli sandalyeye oturdu

Hakan, engeli yaşama dikkat çekmek için tekerlekli sandalyeye oturdu
Van’ın Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, engeli yaşama dikkat çekmek için tekerlekli sandalyeye oturdu. 

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle birçok program ve etkinlik yapılırken, engelli bireylerin sorunlarına dikkat çekmek adına Gevaş Belediyesi önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Tekerlekli Sandalye Basketbol 2. Ligi’nde mücadele eden Van Bedensel Engelliler Basketbol Takımı ile Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan’ın da yer aldığı kurum amirlerinden oluşturulan takımla basketbol maçı yapıldı. İmam Hatip Orta Okulu spor salonu gerçekleşen etkinliğe, Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, İlçe Jandarma Komutanı Şahin Kocaköse, AK Parti İlçe Başkanı Bedirhan Erdem, Kaymakamlık Özel Kalem Müdürü Mehmet Demir, Milli Eğitim Müdürü Cüneyt Arvas, İlçe Müftüsü Şehmuz Bayler, kurum amirleri, engelli aileleri, öğrenciler ve çok sayıda Gevaşlı katıldı. Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, farkındalık oluşturmak adına tekerlekli sandalyeye oturdu. Karşılaşma renkli görüntülere sahne olurken izleyenler keyifli anlar yaşadı.

Yapılan müsabakada dostluk kazanırken engelli bireylerin yaşam, sağlık ve spor açısından ihtiyaçlarını karşılamak için ileriki dönemlerde projelerin olduğunu belirten Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, ”Gevaş ilçesi artık eski Gevaş değil, kısa zamanda çok yol kat ettik. Bugün bura da olmamızın tek nedeni ise engeli hayata dikkat çekmek. Her insanın da bir engeli adayı olduğunu bir kez daha hatırlatmak istedik. İnanın bu tekerlekli sandalyeye oturmadığınız sürece hayatın ne kadar zor olduğunu anlayamazsınız. Biz bu gün bunu yaşadık. Engelli kardeşlerimize engelli olduklarını hissetmeden yaşayabilmeleri adına elimizden geleni yapmamız lazım” dedi.

Van Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Hanefi Baykara ise, ”Bizleri bu güzel etkinlikle buluşturan Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan’a çok teşekkür ederim. Engel olunmadığı takdirde kendi çabalarımızla enleri aşmaya çalışıyoruz. Herkesin de bu bilinçle hareket etmesini temenni ediyorum” dedi.

Gerçekleşen etkinlikte bu günün anısına pasta kesilirken, vatandaşlara ikramlar da bulunuldu. Etkinliğin sonunda çalınan müziklerle çocuklar keyifli vakit geçirdi.