Gevaş’ta darbe girişimine büyük tepki

Gevaş’ta darbe girişimine büyük tepki
Van'ın Gevaş ilçesinde bir araya gelen halk, darbe girişimine tepki gösterdi.

- Dün gece Şelale Meydanı’nda toplanan vatandaşlar, slogan atarak caddelerde yürüdü. Daha sonra araçlarına binen vatandaşlar, konvoy halinde mahalleleri dolaşarak korna çalıp darbe girişimine karşı yürüdü.

Sabah saatlerinde de sokağa çıkan vatandaşlar, demokrasiden yana durarak iradesine sahip çıktı. Darbe girişimine tepki gösteren Adalet ve Kalkınma Partisi ile Milliyetçi Hareket Partisi, ortak bir basın açıklama yaparak, darbe girişimini kınadı.



AK Parti binasında bir araya gelen Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Başkanı Bedirhan Erdem ile Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Remzi Altıntaş, hazırladıkları ortak açıklamada şu ifadelere yer verdiler:

“Milletimizin iradesine ve demokrasimize yönelik bu darbe girişimini şiddetle kınıyoruz. Milletimiz var olduğu sürece ülkemizde her zaman demokrasi ve hukuk mücadelesi üstün gelecektir. İradesine ve demokrasiye sahip çıkmak için meydanlara inen tüm milletimize ve özelde bizleri yalnız bırakmayan Gevaş halkına parti teşkilatlarımız adına teşekkür ediyoruz.”