Gevaş’ta 249 şehit anısına 249 fidan

Gevaş’ta 249 şehit anısına 249 fidan
Van’ın Gevaş ilçesinde 15 Temmuz anma etkinlikleri çerçevesinde 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit olan 249 vatan evladı için 249 fidan dikildi.

Gevaş ilçesine bağlı Orta Mahalle mevkiinde Artos Dağı eteklerinde 15 Temmuz anma etkinlikleri çerçevesinde Gevaş Kaymakamlığı öncülüğünde Gevaş Belediyesi ve Van Orman İşletme Müdürlüğü işbirliğinde 15 Temmuz darbe girişimindeki demokrasi şehitlerinin adını taşıyacak 249 adet fidan dikimi yapıldı. Fidan dikim törenine Gevaş Kaymakamı İshak Çınar, Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan ve Van Orman İşletmeleri Müdürü Mehmet Kandilli’nin yanı sıra bürokratlar, STK başkanları, muhtarlar ve halk katıldı. Burada konuşan Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, “Çok anlamlı bir çalışma oldu. Burası daha evvel kısmen ağaçlandırdığımız yaklaşık 13,5 dönümlük bir arazidir. Kıymetli Kaymakamımız İshak Çınar’la etkinlik programlarını istişare ederken böyle bir fikir oluştu. Kendileri hemen Van Orman İşletme Müdürümüz Mehmet Kandilli Beyle iletişime gerçek bu anlamlı organizasyonun startını vermiş oldu. Gevaş halkı 15 Temmuz’u hafızasında ve 15 Temmuz’un kahraman şehitlerinin anısını yüreğinde her zaman muhafaza eden bir halktır. Bundan böyle burası aziz şehitlerimizin adını taşıyan 15 Temmuz Kahramanları Hatıra Ormanı isimli bir mekan olacak. Gevaş halkı, belediyesiyle ve tüm kurumlarıyla buraya gözü gibi bakacak ve koruyacaktır. Bu çalışmayı başlatan Kaymakamımız İshak Çınar Beye ve Orman İşletme Müdürlüğümüze Gevaş halkı adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Gevaş Kaymakamı İshak Çınar ise, “Ülke olarak, millet olarak 2016’da yaşadığımız o hain darbe girişimini ve 15 Temmuz’un aziz kahraman şehitlerini unutmayacak, unutturmayacağız. Sayın başkanın dediği gibi istişare sonucu bu karara vardık. Buradaki arazinin bir kısmını belediyemiz evvelce ağaçlandırmıştı. Şimdi burayı daha da genişletmiş olduk. 249 fidan dikiyoruz, her fidan 15 Temmuz’un kahramanlarından birinin ismini alacak. Aziz anılarını burada yaşatacağız. Unutmayacağız, unutturmayacağız. Buranın adını da 15 Temmuz Kahramanları Hatıra Ormanı olarak belirledik. Van Orman İşletme Müdürümüz Mehmet Kandilli’ye de teşekkür ediyorum. Kaymakamlık, belediye ve Orman İşletme Müdürlüğü olarak kısa bir zaman zarfında bu çalışmayı yapmış olduk. Belediyemiz buranın bakımını üstlendi. Burada bulunan haziruna duyarlıklarından ötürü teşekkür ediyorum. Hayırlara vesile olsun” şeklinde konuştu.

Fidan dikiminden sonra İlçe Müftüsü Şeyhmus Bender tarafından Kur’an-ı Kerim okunarak, şehitlerin ruhlarına dualar okundu. Gevaş’ta 15 Temmuz anma etkinliklerinin ikindi namazı öncesi Merkez Camii’nde verilecek mevlit ve vatandaşa helva dağıtımının yanı sıra cumartesi akşamı saat 20.00’da ilçenin yeni sembolü haline gelen Saat Meydanı’ndaki büyük etkinlikle devam edeceği belirtildi.