Gevaş'ta 6 mahallenin tarım arazileri suyla buluşuyor

Gevaş'ta 6 mahallenin tarım arazileri suyla buluşuyor
Van Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği projeyle, Gevaş ilçesinde bulunan 6 mahallenin tarım arazileri suyla buluşuyor.

 Tarım ve hayvancılığın gelişmesi için çalışmalarını sürdüren Van Büyükşehir Belediyesi, çoğunlukla fasulye ve şeker pancarı ekilen Gevaş ilçesinin Kurultu, Dilmetaş, Yemişlik, Güzelkonak, Uysal ve İskele mahallelerinden geçen sulama kanalı yapıyor. 9 bin 500 metrelik kanal, yaklaşık 2 bin dönüm araziyi suyla buluşturacak. Suyun tarım arazileriyle buluşmasıyla, bereketi artacak topraklarda fasulye, şekerpancarı dışında sebze ve meyve yetiştiriciliği de yapılacak. Arıca uygulamayla birlikte 200 aileye yeni istihdam kapısı açılmış olacak.

Çalışmalar için Gevaş ilçesine giden Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Mustafa Avcı, Genel Sekreter Vekili Engin Akın, Genel Sekreter Yardımcısı Orhan Şenkaya, meclis üyeleri ve tarım mühendisleriyle birlikte alanda incelemelerde bulundu. Kanalların yapıldığı alanda yüklenici firma yetkililerinden bilgi alan Avcı, Gevaş’ın verimli tarım arazilerine sahip olduğunu belirterek, bu potansiyeli vatandaşın lehine çıkaracak projeleri yapmaya devam edeceklerini söyledi.

HER ZAMAN ÇİFÇMİZİN YANINDA OLACAĞIZ

Sulama projelerinin tarım ve hayvancılığın gelişmesi için oldukça önemli olduğunu belirten Avcı, “Tarım ve hayvancılık bölgemiz için çok önemli bir istihdam kaynağı. Arazilerimiz tarıma oldukça elverişli. Bereketli topraklara sahibiz. Yapılan çalışmalarla Gevaş’ta 2 bin dönüm araziyi suyla buluşturduk. Çalışmalarımız tüm ilçelerimizde devam edecek. İnşallah bu bereketli toprakların tümünden faydalanıp, yeni istihdam kapıları açacağız. Çiftçimizle birlikte bu gücü ortaya çıkaracağız” dedi.