Gevaş Kantarı’nda yol ve alan sorunu

Gevaş Kantarı’nda yol ve alan sorunu
Erciş Şeker Fabrikası için üretilen şeker pancarının toplandığı Gevaş Kantarı bölgesinde yol ve alan sorununun olduğu belirtildi.

Erciş Şeker Fabrikası için üretilen şeker pancarının tartıya alındığı yerlerden biri de Gevaş Kantarı.

Gevaş-Tatvan yolu üzerinde bulunan kantar bölgesine Gevaş, Gürpınar, Edremit, İpekyolu ve Tuşba ilçelerinde üretilen şeker pancarı toplanarak tartıya alınıyor ve buradan yüklenerek Erciş’teki fabrikaya taşınıyor.

YOL VE ALAN SORUNU

Ancak 5 ilçede üretilen ürünlerin toplandığı Gevaş Kantarı, yol ve alan olarak sorunlara neden oluyor.

Tek girişi olan alana araçlar bozuk, dar ve engebeli yolda zorlukla ilerlerken, alanın dar olmasından dolayı da toplanan şeker pancarı için belirlenen alanın yetmediği belirtiliyor. Belirlenen alana sığdırılmaya çalışılan ürünün büyük bir kısmının etrafa saçıldığı ifade ediliyor.

TAŞIMADA SORUN

Kantarda biriken şeker pancarının fabrikaya taşıma işinde de sorun yaşandığı belirtiliyor.

Bazı kantar görevlileri, yüklenici firmanın ürünü fabrikaya taşımada geciktiği için yığılmaların gün geçtikçe arttığını, ürünün taşınması konusunda titiz davranılması durumunda yığılmaların daha az olacağını söyledi.

ÜRÜN FAZLA BEKLERSE…

Şeker pancarının daha fazla toplanma alanında bekletilmesinin de sorunlara neden olacağı belirtildi.

Fabrika bünyesinde çalışan mühendisler, toplanma yerindeki gecikmenin şeker pancarındaki kalitenin düşmesine neden olacağını söyledi.

Fabrikanın her gün düzenli bir çalışma içinde olduğunu belirten mühendisler, “Fabrikada hiçbir aksama yok, düzenli işliyor, yeter ki kantarlardaki pancarlar zamanında fabrikaya teslim edilsin. Pancar yığın halinde ne kadar fazla durursa şeker kalitesinde o kadar düşüş olur, o nedenle fabrikaya zamanında teslim edilmesi gerekir” diye konuştu. 

Prestij Özel Haber: Adil HARMANCI