Gevaş Belediyesinden sulama projesi

Gevaş Belediyesinden sulama projesi
Van’ın Gevaş Belediyesi, 2016 yılında şehir merkezinin adeta çehresini değiştirerek başarılı çalışmalara imza atarken, tarımsal sulamaya yönelik projeleriyle büyük takdir topluyor.
Gevaş Belediyesi; 2015 ve 2016 sezonunda DAP Kalkınma İdaresi üzerinden elde ettiği fonlarla gerçekleştirdiği projelerle kırsal mahallelerde pek çok sulama kanalı inşa ederek, tarımsal faaliyetlere büyük katkı sağladı. Turizmde olduğu kadar tarımsal faaliyetlerde de iddialı ve potansiyel sahibi bir ilçe olan Gevaş, son yıllarda büyük projelere imza attı. Gevaş fasulyesi gibi ulusal pazar düzeyinde marka bir ürüne sahip olan bölge, sebzecilikte son yıllarda büyük bir atılım içerisine girdi. Seracılığın da gelişimiyle Gevaş, tarımsal faaliyetler konusundaki başarı çıtasını önümüzdeki dönemde yükseltmeyi hedefliyor.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, “Gevaş ilçemiz tarım konusunda çok büyük bir potansiyele sahip olmakla beraber sulama altyapı problemi olan bir ilçeyiz. Gevaş şehir merkezi DSİ sulama sahasında olduğundan, o alanda proje üretme imkânımız olmadı. Bununla birlikte sulama kanal altyapısı sıkıntılı olan kırsal mahallelerimizde gerçekleştirdiğimiz projelerle çok önemli çalışmalara imza attık. Belediye bütçemizle bu projeleri yapma imkanı olmadığından fon arayışına girdik ve neticede DAP idaresinin sunduğu bu fırsattan en üst düzeyde istifade etme imkanı bulduk. Bu vesileyle bu projelerimizi kabul ederek fonlandıran DAP idaresine, Kalkınma Bakanlığına ve koordinasyon sağlayan YİKOP idaresi ve Van Valiliğimize teşekkür ediyorum” dedi.

Bu yıl başlattıkları projelerin birçoğunun tamamlandığını ifade eden Başkan Hakan, “Geçen yıl Akdamar beldemizdeki ‘Urus Kanalı’ başta olmak üzere 4 projemizi tamamlamıştık. Bu yıl yine bölgenin en önemli kanallarından olan ‘Berzivan Kanal’ başta olmak üzere 10 sulama kanalı projemizi de başlattık ki bazılarını sezon içinde tamamlamış bulunuyoruz. Önümüzdeki 2 yıl içerisinde Kalkınma Bakanlığımızın fon desteği çerçevesinde tüm sulama projelerimizi tamamlamayı hedefliyoruz. Bize güven ve desteğini esirgemeyen tüm halkımıza, çiftçilerimize ve koordineli çalışmalarından ötürü tüm muhtarlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.