Gevaş Belediye binası açılışında 'Vizontele- Gevaştele' sitemi

Gevaş Belediye binası açılışında 'Vizontele- Gevaştele' sitemi
İSTANBUL Esenyurt Belediyesi tarafından Van'ın Gevaş İlçesi'ne yaptırılan belediye binası törenle hizmete açıldı. Törende konuşan Esenyurt Belediye Başkanı Ak Partili Necmi Kadıoğlu, "Vizontele gitti Gevaştele geldi" dedi.

Gevaş Belediye Başkanı Ak Partili Sinan Hakan'ın talebi üzerine kardeş İstanbul Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu tarafından Gevaş'a yeni bir hizmet binası yaptırıldı. 4 ay önce temeli atılan ve 1 milyon liraya mal olan binanın bugün yapılan açılış törenine Van Valisi İbrahim Taşyapan, Ak Parti Van milletvekilleri Beşir Atalay, Burhan Kayatürk, Ak partili belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı. Açılış Konuşmasını yapan Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'nun ilçeye sadece bina inşa etmediğini tüm Gevaşlıların yüreğine sevgiden binalar inşa ettiğini söyledi. Hakan, "Her şey inanmakla başlar. Çok ciddi sıkıntılar yaşadık. İnancımızı eksik etmedik. Bu bina ülkenin doğusundan, batısına, kuzeyinden, güneyine bütün olarak bir millet olmanın, kardeş olmanın ne demek olduğunu bize gösteren bir eser" dedi.



"VİZONTELE GEVAŞTELE OLDU"

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu da konuşmasında, Sinan Hakan'ın isteği üzerine böyle bir eser yaptıklarını belirterek, Vizontele filminin yapımcısı Yılmaz Erdoğan'ı eleştirdi. Kadıoğlu, şunları söyledi:



"Bir zamanlar Vizontele adında bir film çekildi burada. İstanbul’dan birileri kalkmış ve buraya gelmiş film çekmişler. İstanbul’da ya da başka yerde ilçe yok muydu siz buraya gelip makara şeklinde bir Vizontele filmi çektiniz. Adını da öyle bir şey koymuşlar kimse de anlamıyor. Hamdolsun ki Vizontele bitti. Artık Gevaştele var. Diğer belediyeler de bizden talep ederlerse onlara da bu tür bir eser yapabiliriz."

Ak Parti Milletvekili Beşir Atalay da konuşmasında binanın bir kardeşlik ve dayanışma örneği olduğunu belirterek, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'nun Gevaş'a büyük bir jest yaptığını ifade etti.



Konuşmaların ardından Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, Esenyurt Belediye Başkanı Kadıoğlu'na plaket ve bal hediye etti. Tören açılış kurdelesinin kesilmesiyle son buldu.