Abalı kayak merkezi'nde 10 kişi mahsur kaldı

Abalı kayak merkezi'nde 10 kişi mahsur kaldı
Van'ın Gevaş İlçesi'ne 16 kilometre uzaklıktaki Abalı Kayak tesislerine giden 10 kişilik bir grup, kar ve tipi yüzünden araçlarını kayması sonucu mahsur kaldı.

KAPALI YOLLAR GÜÇLÜKLE AÇILIYOR

Van ve ilçelerinde dün geceden beri etkili olan kar yağışı hayatı durma noktasına getirdi. Birçok mahalle yolu ulaşıma kapanırken, Van Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları karla mücadele ekipleri kapalı yolları açmak için seferber oldu. Van'ın Gevaş İlçesi'nde aşırı sis ve yoğun kar yağışına rağmen ekipler yer yer 60 santimetreyi bulan karla mücadele ediyor. Zaman zaman görüş mesafesinin 1 metreye kadar düştüğü bölgede ekipler çalışmalara ara vermek zorunda kalıyor.

KAYAK TESİSİNE GİDEN 10 KİŞ MAHSUR KALDI

Bu arada Van'ın Gevaş İlçesi'ne 16 kilometre uzaklıktaki Abalı Kayak tesislerine giden 10 kişilik bir grup, kar ve tipi yüzünden araçlarını kayması sonucu mahsur kaldı. Haber verilen Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri 2 saatlik çalışmayla bölgeye ulaşarak kurtarıldı.



VAN VE HAKKARİ'DE EĞİTİME KAR ENGELİ

Van ve Hakkari'de etkili olan yoğun kar yağışı, okulların tatil edilmesine neden oldu. Kar yağışının sürdüğü Van'da merkezdeki tüm ilkokullar ile Bahçesaray, Çatak, Gevaş, Başkale ilçeleri, Hakkari'de de merkez ve merkeze bağlı köylerde ilk, orta ve liselerde bugün öğlenden sonrası için eğitime ara verildiği belirtildi.



Hakkari ve Bitlis'te 458 köy ile 326 mezranın yolu ulaşıma kapandı. Van'ın Gevaş, Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde ise okullar bugün için tatil edildi.

Dün akşam saatlerinden itibaren Van, Hakkari ve Bitlis'te etkili olan kar yağışı yaşamı olumsuz etkiliyor. Van il merkezinde kar kalınlığı 10, Hakkari'de 15, Bitlis'te ise 20 santimetreye ulaştı. Yüksek kesimlerde yarım metreyi aşan kar nedeniyle Van'da 109 mahalle 191 mezra, Hakkari'de 78 köy 135 mezra, Bitlis'te ise 271 köyün yolu ulaşıma kapandı.



OKULLARA KAR TATİLİ

Kar yağışı nedeniyle Van'ın Gevaş ile kar kalınlığının 60 santimetreye ulaştığı Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde okullar 1 gün süreyle tatil edildi. Karla mücadele ekipleri yolların açılması için seferber oldu.