Vanlı atletler Antalyada Türkiye şampiyonu oldular

Vanlı atletler Antalyada Türkiye şampiyonu oldular
Antalya’da düzenlenen Okullararası Kros Türkiye Şampiyonasına Van adına katılan, Erciş Yatılı İlköğretim Bölge Okulu atletizm takımı 18 takım ve 124 sporcu arasında en yakın rakibine 52 puan fark atarak Yıldız Erkekler kategorisinde takım olarak Türkiye Şampiyonu oldular

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Antalya’da düzenlenen Okullar arası Kros Türkiye Şampiyonasına katılan Erciş Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) erkek atletizm takımı en yakın rakibine 52 puan fark atarak yıldız erkekler kategorisinde ilimize birincilik kupası ile döndüler.

Van’lı sporcular, atletizm branşında da başarıdan başarıya koşmaya devam ediyor. Birçok başarı kazanmış Vanlı atletler, bu kez de Antalya'da rüzgar gibi eserek kendilerinden sıkça bahsettirdiler.

Van’da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü organizasyonluğunda gerçekleştirilen Okullar arası Kros Yarışmasında Van il birincisi olan Erciş Yatılı İlköğretim Bölge Okulu, 15 Ocak 2019 tarihinde Antalya’da yapılan Okullar arası Kros Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı.

15 Ocak 2019 tarihinde Antalya’da yapılan Okullar arası Kros Türkiye Şampiyonasına katılan, Erciş Yatılı İlköğretim Bölge Okulu atletizm takımı 18 takımdan 124 sporcunun katılım sağladığı yarışmada en yakın rakibine 52 puan fark atarak yıldız erkekler kategorisinde Türkiye Birinciliği Kupasının Sahibi oldular.

Antalya’da yapılan Kros müsabakalarını değerlendiren Erciş YİBO Beden Eğitimi Öğretmeni Muğdat Öztürk, aldıkları başarının kendileri için oldukça önemli olduğunu söyledi. En yakın rakiplerine 52 puan fark attıklarını vurgulayan Öztürk, "Bu derece ile Türkiye finallerine de katılacağız inşallah. Okulumuz son 3 yıldır azimli, disiplinli ve düzenli çalışmaların meyvesi olarak Okullar arası Kros Türkiye Şampiyonasında birincilik kupasını hiç kimseye kaptırmayarak yolumuza devam ediyoruz. Sporcularımızın bu yarış sonrası kendilerine olan güveni oldukça arttı. Türkiye finalinde ise iyi bir derece ile Van’a döneceğimize sonuna kadar inanıyoruz. İlimiz adına bu zorlu ve çekişmeli yarışmalara katılarak ter döken ve yarışan tüm sporcularımızı yürekten kutluyorum. Bu yarışmalara katılmamızda emeği geçen başta; Erciş Kaymakamımız Nuri Mehmetbeyoğlu’na, Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze, ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz." İfadelerini kullandı.