Eşbaşkanlar Erciş’te Zîlan Kadın Yaşam merkezi’nin açılışını yaptı

Eşbaşkanlar Erciş’te Zîlan Kadın Yaşam merkezi’nin açılışını yaptı
Zîlan Kadın Yaşam Merkezi’nin açılış töreninde konuşan Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları Bedia Özgökçe Ertan, kadınları görünmez kılan ve eve kapatan zihniyetin kabul edilemeyeceğini vurgulayarak, “Kadın eğer hayatta var ise o zaman hayata katılmak en önemli var oluş sebebidir” dedi.

Erciş Belediyesi Kadın Politikalar Müdürlüğü bünyesinde faaliyet yürütecek Zîlan Kadın Yaşam Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van Milletvekili Muazzez Orhan, HDP Van İl Eşbaşkanı Ümit Dede, Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları Bedia Özgökçe Ertan ve Mustafa Avcı, Erciş Belediye Eşbaşkanları Yıldız Çetin ve Bayram Çiçek, İpekyolu Belediye Eşbaşkanı Şehsade Kurt, ilgili daire başkanları ve belediye meclis üyelerinin hazır bulunduğu açılışta konuşan Eşbaşkan Özgökçe, belediyelere atanan kayyumların ilk icraatlarının kadın merkezlerini kapatmak olduğunu hatırlattı.

‘GEREKEN HİZMETİ SUNMAK BOYNUMUZUN BORCU’

Kayyuma ve kayyum zihniyetine en büyük cevabı halkın verdiğini ifade eden Özgökçe, “Kayyum atanır atanmaz belediyemizin büyük çabayla oluşturduğu yaşam alanlarını, kadınların hayata açılımlarının önünü açan mekanizmaları, bir çırpıda, bir gece yarısı KHK’larla yok etti. Bu politikalar asla maya tutmaz. Bu politikalar halkın nazarında meşru değildir. Bunu hep birlikte gördük. Kadınların yaşam alanlarını oluşturmak yerel yönetimlerin en önemli ve en kıymetli görevlerinden bir tanesidir. Çocukların ve gençlerin yaşam alanlarını oluşturmaktır kıymetli olan. Onları iyi bir geleceğe hazırlamak ve elbette ki yaşama katılmalarını ve en yüksek düzeyde toplumumuzu aydınlık bir geleceğe hazırlamak için gereken hizmetleri sunmak boynumuzun borcudur. Bu anlamda ürettiğimizin politikaların tamamının arkasındayız” dedi.

Kadın yaşam merkezlerinin önemine dikkat çeken Özgökçe, kadın yaşam merkezlerinin kadınların nefes alacakları yerler olacağını belirterek, şöyle devam etti: “Kadınların şiddetle mücadelesinde yerel yönetimlerin sunacağı desteğin açığa çıkmasını sağlayacak. Buradan faydalanan bütün kadınlar daha öz güvenle geleceğini oluştururken, daha büyük bir güvenle hayata bakacak ve ihtiyaçlarını kendisi belirleyecek. Kadınları görünmez kılan, sadece eve kapatan zihniyeti biz kabul etmiyoruz. Kadın eğer hayatta var ise o zaman hayata katılmak en önemli var oluş sebebidir.”

‘POLİTİKAMIZ HALK İÇİNDİR’

Van genelinde ayrım gözetmeksizin bütün halka eşit şekilde hizmet götürdüklerini vurgulayan Özgökçe, “Bütün Van halkına hizmet götürüyoruz ve götüreceğiz de. Hizmet alanlarını oluşturmaya devam edeceğiz. Bunu yaparken de birilerin bizleri karaladığı gibi algı yönetmeye çabaladığı gibi ayrım gözetmiyoruz. Bizler açısından temel kıstaslar halkın en yüksek düzeyde menfaati ve hizmetlere ulaşmasını olanaklı kılmasıdır. Biz politikalarımızı halk için yapıyoruz. Biz hizmetlerimizi Van için yapıyoruz. Bütün topluma fayda sağlaması için yapıyoruz ve hizmetlerimizi yaparken halkımızın vergileriyle oluşturulan bütçeyi bütün halka teslim etmek üzere, bütün gayretimizi sarf ediyoruz. Halk bunun için bize yetki verdi. Biz de gereğini yapıyoruz. Bize yönelik bu düşmanca saldırılarla geri adım atacak değiliz. Bu hususu özellikle hatırlatmak isterim” diye konuştu.