Erciş’te şoför eğitimi semineri

Erciş’te şoför eğitimi semineri
Van'ın Erciş Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından şoför eğitimi semineri düzenlendi.
Erciş Kaymakamlığı çok amaçlı toplantı salonunda, öğrenci taşıması yapan servis şoförlerine yönelik seminere Erciş İlçe Milli Eğitim Müdürü Erol Şimşek, Şube Müdürü Hasan Keleş, İlçe Emniyet Müdürlüğünden Ali Poyraz, İlçe Jandarma Komutanlığından Serdar Sal, Karayolları Erciş 115. Şube Şefi İsmail Muratoğlu ve şoförler ile ilgililer katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Erciş İlçe Milli Eğitim Müdürü Erol Şimşek, Erciş genelinde 48 bin 500 öğrenci bulunduğunu, bu sayının birçok ilçenin nüfusundan daha fazla olduğunu söyledi. Hizmet alımı kapsamında yaklaşık 15 bin öğrencinin taşımalı eğitimle okullarına, okullarından da evlerine taşındığını belirten Şimşek, öğrencilerin şoförlere emanet edildiğini ve sağlıklı bir şekilde evlerinden alınıp okula götürülüp getirilmesinin önemli olduğunu söyledi. Şoförlerin sözleşme şartlarına uygun davranılması gerektiğini de belirten Şimşek, sürücülerin okul idarecileri ve nöbetçi öğretmenlerle de sağlıklı iletişim kurmaları gerektiğinin önemini belirtti.

Şoförlerin terör olayları konusunda dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında da bilgiler veren görevliler, araçlarla ilgili olarak daha hassas davranılmasını istediler. Sürücülere araçlarda gereken belgelerin bulundurulmasının belirtildiği toplantıda, trafik kuralları hakkında da bilgi aktarıldı.

Toplantıda Karayolları 115. Erciş Şube Şefi İsmail Muratoğlu da; karayolları trafik kuralları, kavşaklar, trafik ışıkları, alınması gereken tedbirler hakkında şoförlere bilgi verirken, Erciş İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Keleş ise taşıma yoluyla eğitime erişim yönetmeliği, okul servis araçları yönetmeliği ve teknik şartname hükümleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Son olarak RAM Erciş Müdürü Halil İlhan ise, şoförlerin öğrencilerle iletişim kuralları hakkında bilgi verdi. Toplantı geç saatlere kadar devam etti.