Erciş’te İlköğretim Haftası Etkinliği

Erciş’te İlköğretim Haftası Etkinliği
Van’ın Erciş ilçesinde 2016-2017 eğitim-öğretim yılı dolayısıyla düzenlenen "İlköğretim Haftası" etkinliğine Kaymakam Mehmet Şirin Yaşar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erol Şimşek, ilçedeki kurum ve daire amirleri, öğretmen, veli ve öğrenciler katıldı.
Adnan Menderes İlkokulu ve Ortaokulunda düzenlenen "İlköğretim Haftası" kutlama etkinlikleri saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Etkinlikte bir konuşma yapan Erciş İlçe Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar, eğitimin önemine vurgu yaptı. Yaşar, “Toplumların ileri seviyelere gelmesinde en büyük etken eğitimdir. Ülkemizde son yıllarda mili eğitime ayrılan bütçe, Savunma Bakanlığına ayrılan bütçeden daha fazla pay almaktadır. Bu da ülke olarak eğitime ne kadar fazla önem verdiğimizi göstermektedir. Bizler de ilçemizde eğitimin her kademesine başta milli eğitim müdürümüz ve personeli olmak üzere el birliği ile eğitime gereken önemi vermekteyiz. Eğitim özellikle bölgemiz için de büyük önem arz etmektedir. Yaşadığımız bölgesel sıkıntılar ne yazık ki eğitimsizlikten kaynaklanmaktadır. Yıllardır devletimizin başımıza bela olan bölücü terör örgütünün kaynağını da eğitimsizlik oluşturmaktadır. Çocuklarımızı vatan ve millet sevgisiyle yetiştirebilseydik belki bu sorunlar bugün olmayacaktı” dedi.

Kaymakam Yaşar 15 Temmuz darbe girişimine de değinerek, “Bu girişim FETÖ mensubu asker üniforması giymiş bir grup teröristin gerçekleştirdiği bir darbe eylemi gibi görünse de Türkiye Cumhuriyeti tarihinde iki kelimeyle geçiştirilebilecek bir eylem değildir. Çok kapsamlı çok boyutlu bir terör eylemidir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti yönetimini değiştirmeye yönelik değil Türkiye Cumhuriyeti Devletini bir kaosa, iç savaşa, kargaşaya, bir bölünme ve parçalanmaya itme süreci idi. Allah'a çok şükür başta halkımızın gücü olmak üzere Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, hükümetimiz ve siyasi partilerin desteğiyle bu darbe girişimi başarısız oldu” şeklinde konuştu.

Erciş İlçe Milli Eğitim Müdürü Erol Şimşek ise yaptığı konuşmada ilçedeki eğitim seviyesi, mevcut durum, yapılan ve yapılmakta olan yeni okullar hakkında kapsamlı bilgi vererek, “Ülkemizin her yerinde olduğu gibi ilçemizde de 2016-2017 eğitim öğretim yılına başlamanın coşku ve heyecanı içerisindeyiz.

2016-2017 eğitim öğretim yılında ilçemiz genelinde 217 okulumuzda 2 bin 230 öğretmen ve toplamda 48 bin 320 öğrencimiz ile eğitim öğretime başlamaktayız. Geleceğin teminatı olan çocukları ve öğrencileri, milli, manevi ve insani değerleri ile tarihsel ve kültürel hassasiyetleri benimseyen, koruyan ve geliştiren, ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan, insan haklarına saygılı ve devletine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş bireyler olarak yetiştirmek, bakanlığımızın öncelikli görevleri arasındadır. 21. yüzyılda eğitim anlayışımız, ürettiğimiz bilgileri ve başarımızı sorgulayarak, değişen ve gelişen dünya koşullarına göre sürekli olarak kendini yenileyen çağa ayak uyduran bir eğitim anlayışıdır. Bu bağlamda; 2015-2016 eğitim-öğretim yılında ilçemiz genelinde 63 kurs merkezinde Destekleme Yetiştirme Kursu açılmış olup, 713 öğretmenimiz görevlendirilmiş ve 11 bin 821 öğrencimiz bu kurslarından faydalanmıştır. Bu eğitim-öğretim yılında da mezun olan öğrencilerimiz dahil isteyen bütün öğrencilerimiz bu kurslardan faydalanacaklardır. Ayrıca, 2015-2016 eğitim öğretim yılında Bakanlığımız tarafından gönderilen toplam 727 bin 696 adet ders kitabı bütün okullarımızda öğrencilerimizin kullanımına hazır hale getirilmiştir. Eğitim; akademik eğitimin yanında aynı zamanda değerlerimizin öğretilmesi, kültür aktarımı ve sosyalleşme sürecidir. Akademik başarı tek hedefimiz olmamakla birlikte ölçülebilir tek sayısal değerdir. Bu bağlamda ilimiz TEOG sonuçlarına göre bir önceki eğitim öğretim yılında yaklaşık 4 puan yükselmiştir. Öğrencimiz Nursel Demir tüm soruları doğru yaparak Türkiye birincisi olmuştur. Hedefimiz Türkiye ortalamasının üzerine çıkmaktır. Yine YGS ve LYS sınavlarında ortalama 30 puanlık bir yükseliş göstermiştir. Ayrıca öğrencilerimizden Kubilay Tarhan ve Yunus Turan Mua-Tai de Dünya Şampiyonu olmuştur. Bu arada, TUBİTAK 4006 projelerinde 18 okulumuz proje desteği almıştır. Okullarımıza 333 adet akıllı tahta verilmiştir. Bu konuda emek veren değerli mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
"İlçemizde yeni okul inşaatları devam etmektedir"

Erciş İlçe Milli Eğitim Müdürü Erol Şimşek, ilçe genelinde yapımı devam eden okul inşaatları hakkında da bilgi vererek, “Erciş Fen Lisesi yeni binası, pansiyon ve spor salon ile inşaatı devam etmektedir. 2. döneme inşallah yetişecektir. 3 okulumuz Kocapınar, Keklikova ve Alaattin Sucular ilkokulu inşaatına başlandı. Gelecek eğitim öğretim yılına yetişecektir. Geçen eğitim öğretim yılında Öğretmenevi, Şehit Jandarma Ahmet Çelik İmam Hatip Ortaokulu, Sağlık Meslek Lisesi, Çelebibağı ve Yeşilova mahallerindeki okullarımız eğitim öğretim vermeye başladılar. Ayrıca, eski İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binamızı da Ercişli Emrah İlkokuluna dönüştürdük. Eski Öğretmen Evimizi de hizmet binası olarak hizmete açtık. Bizlere bu konuda desteğini esirgemeyen başta İlçe Kaymakamımız Mehmet Şirin Yaşar olmak üzere herkese teşekkür ediyorum" dedi.

1 milyon 200 bin TL’lik orta ve büyük ölçekli okul onarımlarını yaz tatili içerisinde bitirmiş bulunmakta olduğunu ifade eden Şimşek, "Okullarımızın donatım ihtiyaçları büyük oranda karşılanmıştır. Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinden askeri üniforma giymiş bir grup cuntacı FETÖ’cu terörist tarafından 15 Temmuz 2016´da Türkiye Cumhuriyeti devletini, demokrasiyi ve millî iradeyi hedef alan haince bir darbe girişiminde bulunuldu. Başta Başkomutan olarak Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, hükümetimizin, güvenlik kuvvetlerimiz ile halkımızın kahramanca mücadelesi sonucunda bu kanlı girişim engellenmiş, milletimizin direnişiyle demokrasimiz kazanmıştır, Türk milleti, bu demokrasi sınavından yüzünün akıyla geçmiştir. Tarihe şanlı bir direniş olarak geçen bu mücadelede göğsünü siper, canlarını feda eden şehitleri anma, hatırlama ve hatırlanmalarını sağlama millî ve insani sorumluluğumuzdur. Başta 15 Temmuz şehitlerimizi, görevi başında şehit olan öğretmenlerimizi, depremde şehit olan arkadaşlarımızı ve bu günlerde vatan uğruna canını feda eden güvenlik güçlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bu duygularla 2016-2017 eğitim-öğretim yılının ve İlköğretim Haftası’nın çocuklarımıza, öğretmenlerimize, velilerimize ve ülkemize hayırlı olmasını diler saygılarımı sunarım” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından program Adnan Menderes İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu 15 Temmuz belgesel sunumu ve öğrencilerin çeşitli etkinliklerin ardından program sona erdi.