Erciş'te hizmet görmeyen mahalle bırakılmıyor‏

Erciş'te hizmet görmeyen mahalle bırakılmıyor‏
Erciş Belediyesi ilçe genelindeki çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Eşit hizmet ilkesiyle hareket eden belediye , ücra mahalle yollarını parke taşı ile donatıyorken kiraladığı araç filosuyla da yol stabilize çalışmalarını eş zamanlı olarak devam ettiriyor.
Erciş Belediyesi ilçede yol yapım çalışmalarını sürdürüyor. Üç ayrı ekiple ilçe merkezi ve uzak mahallelere parke taşı hizmeti götüren Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ,diğer yandan kiralanan yeni araç filosu ile yol stabilize çalışmalarını devam ettiriyor. İlçeye 40 km uzaklıktaki Ağırkaya (Hostekar ) , Mağara ( Mixare ) mahallelerinin mahalle içi yollarının parke donatısını tamamlayan birinci ekip Hocali ( Xocelî) mahallesinde parke çalışmasına başlarken bir diğer ekip ise Çınarlı ve Kışla Mahallelerinden sonra Yeşilova mahallesinde startını verdiği çalışmalarını devam ettiriyor. Üçüncü ekibin Alkanat Mahallesinde başlayacağı çalışmalar için ise parkenin yapılacağı yolların zemini hazırlanıyor. Üç ayrı koldan söz konusu çalışmalar sürüyorken altı ayrı araç kiralayan belediye Fen İşleri Müdürlüğü, yol stabilize çalışmalarını da yürütüyor. Mezra, Ziyaret, Akyol tepe, Hacıkaş gibi mahallelerde çalışmalar tamamlanırken çalışmanın yapılacağı yeni adres ise Kırkdeğirmen mahallesi olarak belirlendi.

''Bu yollarda at arabalarıyla malzememizi taşıyorduk''

Çalışmaların yürütüldüğü mahallelerde mahalle sakinleri çalışmalar konusunda memnuniyetlerini dile getirirken söz konusu çalışmalar için belediye yönetimine teşekkür etti. Hocali mahalle sakinlerinden Hudeyda Keleş , ''Uzun zamandır bu mahallede yaşıyoruz ancak böylesi bir hizmet görmedik.'' diyerek çalışmalardan memnun olduklarını ve belediyeye teşekkür ettiklerini belirtti.Daha sonra konuşan Cihan Çalışan isimli çocuk ise tozdan ve çamurdan oynayamadıklarını,okula gidemediklerini dile getirdi. Yapılan parke çalışması ile rahata kavuştuğunu belirten Çalışan belediyeye teşekkür etiklerini aktardı. Çalışmanın tamamlandığı Mağara mahallesinden Kazım Çiçek ise bugüne kadar köylere hizmet götürülmediğini belirttiği konuşmasında '' At arabalarıyla evimize yük taşıyorken şu an araçlarımızla çıkabiliyoruz . Allah vesile olanlardan razı olsun.'' şeklinde konuştu.

''Üç koldan parke çalışmalarımızı sürdürüyoruz''

Çalışmalar hakkında bilgi veren belediye çalışanı Nahit Sargut , '' Ağırkaya'da 5 bin M2 , Mağara'da 4 bin M2 'lik alanın donatisini tamamladık ve Hocali Mahallesinde başladık. Buradan sonra Çökek mahallesine geçeceğiz. Bir diğer ekibimiz ise Yeşilova mahallesinde çalışmalarını sürdürüyor.Kurulan üçüncü ekip ise Alkanat Mahallesinde çalışmaya başlayacak'' dedi. Daha sonra konuşan Belediye meclis üyesi Nihat Baş ise çalışmalarının ilçe genelinde sürdüğünü belirterek '' 120 mahalle ve mezradaki çalışmalarımız eş zamanlı olarak yürüyor.'' ifadesini kullandı. İlçe merkezinde Vaski Erciş Şubesinin denetleyiciligini yaptığı ve yapımı devam eden İçme suyu temin projesine de değinen Baş, söz konusu çalışmalarla yolların tahrip olduğunu ancak projenin devam etmesinden dolayı köklü çalışmalar yapamadıklarını aktardı. Son olarak konuşan belediye personeli Livan Aslan ise yıl sonuna kadar 150 bin m2 lik alanın parke çalışması gerçekleştirmeyi hedeflediklerini ifade ederek devam eden İçme Suyu Temin Projesi ve belirsizliğini koruyan Kentsel Dönüşüm projesinden kaynaklı ilçe merkezine fazla müdahil olamadıklarını söyledi.