Erciş’te darbeye karşı güç birliği

Erciş’te darbeye karşı güç birliği
Van’ın Erciş ilçesinde siyasi parti ve STK temsilcilerinin bir araya gelerek birlik ve beraberlik mesajları vererek, darbe girişimini ve terörü lanetledi.

Erciş’te yatsı namazı sonrası bir araya gelen AK Parti, MHP, SP ve HÜDA-PAR ilçe başkanları ile STK temsilcileri ve vatandaşlar, birlikte darbe girişimine ve teröre karşı güç birliği oluşturdu. Yapılan gösteride sırasıyla AK Parti Erciş İlçe Başkanın Adnan Aydın, MHP Erciş İlçe Başkanı Yakup Özlek, SP Erciş İlçe Başkanı Nevzat Yağar ile HÜDA-PAR Erciş İlçe Başkan Yardımcısı Ahmet Bağ birer konuşma yaparak, darbe girişimini ve terörü lanetleyip, milli iradeye sahip çıktı.

Konuşmaların ardından vatandaşlarla birlikte şehir turu atan siyasi parti ile STK temsilcileri, ardından kaymakamlık önüne geldi. Erciş Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar ile Erciş İlçe Emniyet Müdürü Murad Hoş ile birlikte yapılan duaya ‘amin’ diyen siyasi parti ve STK temsilcileri ile vatandaşlar birliktelik mesajları verdi.



Erciş Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar, burada toplananlara hitaben kısa bir konuşma yaptı. Erciş halkının darbe girişiminin yapıldığı ilk günden itibaren meydanlarda toplanarak milli iradeye sahip çıktığını belirten Yaşar, “Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ülkemizin büyük kurumlarından bir tanesi, emniyet teşkilatımız bu büyük kurumlardan bir tanesi. Dolayısıyla kendi kurumlarımıza sahip çıkacağız. Üç beş alçağın yapmış olduğu şeyleri kurumlarımıza mal etmeyeceğiz. Ben de, Sayın Cumhurbaşkanımızın ve hükümetimizin Erciş’teki temsilcisi olarak haseten sizlerden rica ediyorum. Kurumlarımız bizim göz bebeğimizdir. Ordumuz, emniyetimiz bizlerin göz bebeğidir. Siyaset kurumlarımız da bizlerin olmazsa olmazımızdır. Bunların hepsine hiçbir ayrım gözetmeksizin sahip çıkacağız. Bütün fertlerimizle sahip çıkacağız. Ercişliler, Erciş’in yiğit evlatları; 15 Temmuz gecesinden itibaren meydanlarda, alanlarda, sokaklarda dimdik ayakta kaldınız ve hep öyle kalacaksınız. Umut veriyorsunuz. Devlete de umut veriyorsunuz, millete de umut veriyorsunuz. Erciş’te şehidimizin cenazesinde de gördük. Harika bir mesaj verdiniz. On binler bu sokakları doldurdu. Onun için de ben sizlere candan teşekkür ediyorum” dedi.

Bu arada, ilçede yapılan birlik gösterisine CHP ile HDP ilçe başkanlarının da davet edildiği, ancak davete icabet etmedikleri de kaydedildi.