Erciş'te 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlandı

Erciş'te 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlandı
Van’ın Erciş ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı.
İlçe Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar’ın sabah 09.30’da makamında tebrikleri kabulü ile başlayan tören, hava muhalefeti nedeniyle 12 Dev Adam Kapalı Spor Salonunda devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İlçe Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar, törene katılanların bayramını kutladı. Daha sonra günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Erciş Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar, cumhuriyetin önemine vurgu yaparak, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğinin ifadesi olan cumhuriyetin 93. kuruluş yıl dönümünde yüreği vatan, millet, bayrak, cumhuriyet ve devlet sevgisiyle dolu olarak bir arada yaşandığını belirten Yaşar, “Binlerce yıllık şanlı mazimizden edindiğimiz tecrübe ve milletimizin fıtratında mevcut olan cesaret, azim ve kararlılıkla Türkiye Cumhuriyeti devletimizi bölgemizde ve dünyada layık olduğu yere getiriyor olmanın hep birlikte mutluluğunu yaşamaktayız. Cumhuriyet, milletimizin hürriyet ve istikbali uğruna verdiği çok büyük bir mücadele neticesinde, imkansız görüneni mümkün kılmış muazzam bir zaferin ardından gelen şanlı bir hâsıladır. Cumhuriyet, aynı zamanda binlerce yıllık devlet geleneğimiz ile yaşadığımız coğrafyadaki bin yıllık Selçuklu ve Osmanlı mirasının, o günün zor şartlarında elde edilmiş bir kazanımdır. Aziz milletimiz, 93 yıl önce Alevicisi, Sünnisi, Türk’ü Kürt’ü, kadını ve erkeğiyle tek vücut olmuş, milli birlik ve bütünlüğüne kast eden dış mihraklar ve onların içimize sızmış hain uzantılarının karanlık planları karşısında adeta demirden bir yumruk gibi kenetlenmiştir. Bu kenetlenme ülkemize, cumhuriyete ve gelişmiş, güçlü bir Türkiye’nin Anadolu topraklarında yükselmesine vesile olmuştur, bu kenetlenme, hakimiyetin millet iradesinde olduğunun ilan edilmesine ve cumhuriyetimizi içtenlikle sahiplenmeye sebep olmuştur. Ülkemiz, Cumhuriyetin ilanıyla birlikte kalkınma, ilerleme ve modernleşme yolunda çok önemli mesafeler kat etmiş ve bugün modern dünyanın saygın ülkelerinden biri haline gelmiştir. Emsalsiz bir mücadele neticesinde Anadolu'nun her karış toprağına nakşettiğimiz Cumhuriyetimizi, birliğimizi, dirliğimizi ve kadim kardeşliğimizi ne pahasına olursa olsun koruyacağımızdan, 15 Temmuz ihanet girişimine karşı olduğu gibi istiklal ve medeniyet yolumuza tuzaklar kurmaya çalışan dahili ve harici bedhahlara fırsat vermeyeceğimizden emin ve müsterihiz. 600 yıllık bir cihan devletinin mirası üzerinde yükselen genç cumhuriyetimizi, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma mücadelesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün azim ve şevkiyle aynen bugün de devam etmektedir. Türkiye Cumhuriyeti milli hakimiyet, tam bağımsızlık ve hukuk devleti olma ilkeleri üzerine bina edilmiştir. Bu temel ilkelere göz diken unsurların memleket dahilinde ve haricinde nerede olursa olsun yenilgiye uğratılmaları muhakkaktır.

Türkiye Cumhuriyeti, nasıl ki 93 yıldır karşısına çıkan tüm zorlukların üstesinden gelerek yoluna devam etmişse, bu saatten sonra da aynı güç ve kararlılıkla varlığını ebediyen sürdürecektir. En son 15 Temmuz 2016 gecesi yaşananlar, milletimizin de devletiyle ne kadar bütünleştiğini tartışmasız şekilde ortaya koymuştur. Milletimiz, böylece yeni işgal girişimlerine karşı da, İstiklal Harbindeki kararlılıkla mücadele edeceğini, o gece tüm dünyaya göstermiştir. Bölgesel ve küresel önemi her geçen gün daha da belirginleşen Türkiye Cumhuriyeti’nin, sahip olduğu demokrasi kültürü, hukuk devleti kimliği, gücü ve birikimi sayesinde 21'inci yüzyıla da damgasını vuracaktır. Farklı dil, inanç ve kültürleri bir arada yaşatan, köklü bir adalet ve barış medeniyetinin mirasçısı olan milletimiz, birbirine sımsıkı kenetlenerek aydınlık yarınlarını inşa edecektir. Sözlerime son verirken, Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, bu toprakları bize vatan kılmak için fedakarlıkla mücadele eden tüm gazilerimizi minnetle yad ediyor; bu uğurda canlarını veren tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun” dedi.

Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından şiirler okunurken, ilçe genelinde ‘Cumhuriyet’ konulu resim, şiir ve kompozisyon dallarından dereceye giren öğrenciler cumhuriyet altınıyla ödüllendirildi. Erciş Cumhuriyet İlkokulu öğrencilerinin oluşturduğu koru ve folklor ekiplerinin gösterilerinin ardından bayram töreni sona erdi. Yapılan törende 180. Topçu Alay Komutanı Albay Murat Yalbır, Erciş Belediye Başkan Vekili Nejdet Kahraman, Erciş Cumhuriyet Başsavcı Vekili Köksal Sekmen, Adalet Komisyonu Başkanı İsmail Geçeci, AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Cahit İnci, kamu kurum amirleri ile askeri erkan, öğretmen, öğrenciler hazır bulundu.