Erciş'te 23 kişi tutuklandı!

Erciş'te 23 kişi tutuklandı!
Van'ın Erciş ilçesinde, hırsızlık, uyuşturucu madde ticareti, dolandırıcılık olaylarıyla ilgili yürütülen soruşturmalar kapsamında 23 kişi tutuklandı.
Erciş Kaymakamlığından yapılan açıklamada, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince hırsızlık, uyuşturucu madde ticareti, yağma ve dolandırıcılık olaylarının aydınlatılması ve suçluların yakalanmasına yönelik çalışma yürütüldüğü bildirildi.

Erciş'te meydana gelen 38 hırsızlık olayının aydınlatıldığı ve bu olaylarda 56 şüphelinin yakalandığının aktarıldığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İlçe Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerin ardından mahkemeye sevk edilen şüpheli şahıslar hakkında 16 tutuklama, 26 adli kontrol ve 14 serbest bırakma kararı verilmiştir. Uyuşturucu ve uyarıcı madde imalatı ve ticareti olayları ile alakalı olarak 7 olay aydınlatılmış, 11 şüpheli şahıs yakalanmıştır. Çıkarıldıkları mahkemece 6 şahıs hakkında tutuklama, 3 şahıs hakkında adli kontrol, 2 şahıs hakkında serbest bırakma kararları verilmiştir. Bir dolandırıcılık olayı aydınlatılmış, 4 şüpheli şahıs yakalanmıştır. Çıkarıldıkları mahkemece 1 şahıs hakkında tutuklama, 3 şahıs hakkında adli kontrol kararları verilmiştir."