Erciş'e tarihi Türk çarşısı yapılıyor

Erciş'e tarihi Türk çarşısı yapılıyor
Erciş'te kentsel dönüşüm projesi kapsamında kazı çalışmaları başladı. TOKİ tarafından uygulanan Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında 407 dükkan, 48 ofis inşa edilecek.

2011 depreminde 600'ü aşkın vatandaşın hayatını kaybettiği, ev ve iş yerlerinin büyük hasar görerek yıkıldığı Erciş'te Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi ilk kazı çalışmaları Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci'nin girişimleri sonucu başladı.

TOKİ tarafından uygulanan Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında inşa edilecek 407 dükkân, 48 ofisin ilçenin ekonomisine olumlu katkılar sağlayacağını belirten Ercişliler ilgililere teşekkür etti.

Selçuklu ve Osmanlı'dan günümüze şehirlerin kalbi konumunda, her kesimden kent sakinini buluşturan birer kamusal alan çarşılar Erciş'te yeniden hayat bulacak. TOKİ Erciş Kentsel dönüşüm proje kapsamında yapılacak dükkân ve ofis cephelerinde tarihi Türk çarşı mimarisi örnek uygulanacak.

Yeni bir yaşam merkezine dönüşen Erciş şehir merkezinde cami merkezli ticaret alanında, cephe tasarımlarında ahşap görünümlü kaplamalar, taş kaplamalar, cumbalar, çatılarda çıkmalar, payandalar kullanılacak.

Proje alanı daha önce Bakanlar Kurulu Kararı ile "Riskli Alan" ilan edilerek TOKİ ile Erciş Belediyesi arasında imzalanan protokol çerçevesinde "Riskli Alan"da bulunan iş yeri sahipleriyle yapılan görüşmeler neticesinde uzlaşma sağlananlara yeni yapılacak iş yerleri verilirken uzlaşma sağlanamayan hak sahiplerine kamulaştırma bedeli ödenerek proje hayata geçirildi. Hak sahiplerine iş yerlerini teslim tarihine kadar kira yardımı yapılacak.

Ercişçililer kentsel dönüşüm projesiyle Erciş'in çehresinin değişeceğini, şehir merkezinin daha planlı modern bir görünüm kazanacağını belirttiler.

HABER: HACI YILMAZ
KAYNAK: VANSESİ GAZETESİ