Erciş'te hangi parti kazandı AK Parti mi HDP mi?

Erciş'te hangi parti kazandı AK Parti mi HDP mi?
31 Mart yerel seçimleri geride kaldı. Tüm Türkiye'de olduğu gibi Van'da da büyük bir heyecan yaşandı.

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri geride kalırken, Van'ın bir çok ilçesinde heyecanlı bir yarış yaşandı. Van'ın Erciş ilçesinde Anadolu Ajansının verilerine göre AK Parti kazanmış görünüyor. Fakat YSK'daki ıslak imzalı verilere göre, tekrar sayılan oylara göre Erciş'te seçimin galibi HDP oldu. Van'ın Erciş ilçesinde, dün yapılan seçimlerde belediye başkanlığını HDP'nin Eş Başkan adayı Yıldız Çetin ve Mahmut Pala kazandı.

HDP Van İl Başkanı Umut Dede twitter'dan Erciş'te kazandıklarını şöyle duyurdu:

YILDIZ ÇETİN KİMDİR?

1974 yılında Bitlis'in Ahlat ilçesine bağlı Otluyazı köyünde dünyaya gelen Yıldız Çetin, ilk ve orta öğrenimini Ahlat'ta tamamladı. Bitlis Sağlık Meslek Lisesi'nden mezun olan Çetin,1999 yılında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hemşire olarak göreve başladı. 30 Mart 2009 yerel seçimlerinde Van Belediye meclis üyeliğine seçilen Çetin, 30 Mart 2014'te gerçekleştirilen yerel seçimlerde Van'ın Gürpınar ilçesinde belediye başkanı seçildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından 3 Şubat 2017'de görevden uzaklaştırılıp, yerine kayyum atanan Yıldız Çetin, tutuklandı. 7 ay sonra tahliye olan Çetin, daha sonra Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Van il örgütünde yöneticilik yaptı. Yıldız Çetin, evli ve 3 çocuk annesidir.