Erciş'li kadınlardan Diba Keskin ve diğer tutuklular için çağrı‏

Erciş'li kadınlardan Diba Keskin ve diğer tutuklular için çağrı‏
Erciş'te 12 Ekim 2015 tarihinde 'öz yönetim' ilanına katıldıkları gerekçesiyle tutuklanan Erciş Belediye Eşbaşkanları Diba Keskin ile Abdurrahman Çağan, belediye meclis üyeleri ve ilçedeki birçok siyasetçinin yargılandığı davanın üçüncü duruşması yarın Erciş Adliyesi’nde görülecek.
Yapılan açıklamada; Erciş'te 12 Ekim tarihinde 'öz yönetim' ilanına katıldıkları gerekçesiyle tutuklanan ve aralarında Erciş Belediyesi eş başkanları Abdurrahman Çağan ile Diba Keskin, belediye meclis üyeleri ve birçok siyasetçi ile kurum temsilcisinin yargılandığı davanın üçüncü duruşması yarın Erciş Adliyesi'nde görülecek.Eş başkanlar Keskin ve Çağan ile diğer siyasetçilerin serbest bırakılması için ilçedeki kadınlardan çağrı geldi. Eş başkanların serbest bırakılmasını isteyen kadınlar, tutuklamalarla kadın iradesinin tutuksak edildiğini ve ilçe halkının hizmet ve çalışma noktasında cezalandırıldığını söyledi.

''Erciş'te kadın iradesi tutsak edilmiştir''

İlk olarak konuşan Kader İnci , Belediye Eş başkanları ve diğer seçilmişlerin tutuklu bulunmasının Erciş halkının beklediği hizmetin tutulması anlamına geldiğini belirterek Eş başkanlar Abdurrahman Çağan ve Diba Keskin ile ilçedeki diğer tutuklu seçilmişlerin özgür kalmasını istediklerini söyledi.. Hatun Keleş ise '' Diba başkan'ın tutuklanmasıyla Erciş'li kadınlar tutsak edildi. Çünkü Diba Başkan kadın iradesiydi'' şeklinde konuşarak kadın iradesinin serbest bırakılmasını talep ettiklerini kaydetti.

''Eril zihniyete hizmet eden Erciş Belediyesi kapılarını her kesime açtı''

Belediye eş başkanları ile aynı davada yargılanan HDP İlçe eş başkanı Sevval Çadırcı ve eş başkan Diba Keskin'in görevlerine dönmelerini beklediklerini belirten Leyla Çevik ise ''Belediye eş başkanları ve HDP ilçe eş başkanı Sevval Çadırcı'nın yarınki duruşmada serbest bırakılmasını ve görevlerine dönmelerini istiyoruz. Erciş halkı onlardan hizmet bekliyor.'' ifadelerini kullandı. Daha sonra konuşan Ayşe Çiftçi , Erciş Belediyesi'nin Diba Keskin ve diğer seçilmiş kadınların göreve gelmesiyle kapılarını toplumun her kesimine açtığını '' 80 yıldır eril zihniyete hizmet eden Erciş Belediyesi Diba Başkan ve diğer seçilmiş kadınlarla birlikte kapılarını özelde kadınlara genelde toplumun her kesimine açtı. Perşembe günü Diba Başkan ve diğer tutuklulara özgürlük istiyoruz. '' sözleriyle dillendirdi.

''Herkesin sevgisini kazanmıştı''

''Engellilere ,yaşlı ve çocuklara her kesime eşit ve adil yaklaşıyordu. '' diyen Zeynep Demir ise Eş başkan Keskin'in bu anlamda her kesimden halkın büyük sevgisini kazandığını aktardı.Son olarak konuşan Nazan Demir ve Hülya Arman isimli kadınlar ise Diba Keskin ve Abdurrahman Çağan'ın serbest bırakılmasını ve görevleri başına dönmelerini beklediklerini kaydetti.