Erciş Belediyesinin çalışmaları hız kesmeden devam ediyor

Erciş Belediyesinin çalışmaları hız kesmeden devam ediyor
Erciş Belediyesi ilçede yaptığı çalışmalarına ve projelerine hız kesmeden devam ediyor.

Erciş Belediyesi ilçede çalışmalarına aralıksız devam ederken yeni yapılacak projeleri faaliyete geçirme konusunda aralıksız devam ediyor. Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Nuri Mehmetbeyoğlu öncülüğünde ilçede ve tüm mahallelerde yapılan faaliyetler ve projeler vatandaşlar tarafından takdirle karşılandı.

Erciş Belediyesine Kayyum olarak geldiği günden bu yana sürekli halkın içinde olan ve mahalle mahalle gezerek halkın sorunlarını dinleyen Başkan Mehmetbeyoğlu sorunları çözme noktasında ve yapılan çalışmalar hususunda ivedilikle hareket etmesiyle Ercişli vatandaşlar tarafından tam not aldı.

Erciş Belediyesi zorlu ve çetin geçen kış aylarında  yolları temizleyerek yoğun olan kar kütlelerini kaldırarak vatandaşların rahat ve güvenli ulaşımını sağladı. Korona Virüsün başladığı Mart ayından bu yana şehir merkezinde ve tüm mahallelerde Korona virüsle mücadele konusunda her daim ilçe halkının yanında yer alarak ilçede dezenfeksiyon çalışmalarıyla yollar , parklar, kurum binaları, okullar ve esnafa ait iş yerleri temizlendi. Esnafa ücretsiz maske dağıtımı, Korona virüs hakkında bilgilendirmeler yapılarak maske mesafe kurallarına riayet edilmesi ve evde kalınması hususunda uyarılarda bulundu.

Havaların ısınmasıyla yol bakım ve onarım çalışmaları yeni yolların yapımı ve yeni asfalt yolların dökülmesiyle kolay ulaşımın imkanı sağlanırken ilçedeki park ve bahçelerin temizlenmesi dezenfeksiyon çalışmalarıyla ilçe halkı tarafından takdirle karşılandı. Erciş Belediyesi ilçede korona virüs tedbirleri kapsamıdna denetimler yaparak vatandaşların maske takması ve mesafe kurallarına uyulması konusunda da sık sık denetimler yaptı.

Başkan Mehmetbeyoğlu öncülüğündeki Erciş Belediyesi sosyal etkinlikler, sosyal yardımlar, mahalle ziyaretleriyle de ilçe halkının yanında yer alarak ilçedeki sorunları yerinde inceledi, yeni yapılacak projeleri yerinde takip etti ve yeni yapılacak projelerle iddaalı belediyecilik anlayışını sergiledi.

İŞTE ERCİŞ BELEDİYESİNİN EN SON YAPTIĞI ÇALIŞMALAR 

GÖKOĞLAN MAHALLESİ KİLİTLİ PARKE TAŞI ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

İlçede Erciş Belediyesi tarafından devam eden kilitli parke taşı çalışmaları kapsamında Gökoğlan Mahallesi yol çalışmaları tamamlandı.

BAŞKAN VEKİLİ, KORONA VİRÜS DENETİMLERİNE DEVAM EDİYOR

İçişleri Bakanlığı’nın tüm Türkiye de başlatmış olduğu koronavirüs denetimleri kapsamında ilçede Kaymakam ve Erciş Belediye Başkan Vekili Nuri Mehmetbeyoğlu tarafından koronavirüs denetimleri devam ediyor.

CAMİKEBİR MAHALLESİ KİLİTLİ PARKE TAŞI ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

Erciş Belediyesi tarafından devam eden kilitli parke taşı çalışmaları kapsamında Camikebir Mahallesinin yol çalışmaları tamamlandı.

İLÇE GENELİNDE KİLİTLİ PARKE TAŞI ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

Erciş Belediyesi, şehrin 25 mahallesinde başlattığı yol yapım ve kilitli parke taşı döşeme çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

ASFALT KAPLAMA ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR

İlçede çalışmalarına bütün hızıyla devam eden Belediyesi, ara sokak ve caddelerdeki bozuk yolları BSK asfalt ile kaplıyor.

YAYA GEÇİDİ VE KASİSLERDE BOYAMA ÇALIŞMALARI YAPILDI

ilçe genelindeki caddelerde bulunan yaya geçitleri ve kasislerde boyama çalışmaları yapıldı.

MEHMETBEYOĞLU’NDAN KORONA VİRÜS DENETİMİ

İçişleri Bakanlığı’nın tüm Türkiye de başlatmış olduğu korona virüs denetimleri kapsamında Van’ın Erciş İlçesinde, İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Nuri MEHMETBEYOĞLU tarafından korona virüse karşı el broşürleri dağıtıldı.

MEHMETBEYOĞLU, KİLİTLİ PARKE TAŞI ÇALIŞMALARINI YERİNDE İNCELEDİ

Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekilimiz Nuri Mehmetbeyoğlu, ilçede tamamlanan kilitli parke taşı çalışmalarını yerinde inceledi.

SİVRİSİNEKLE MÜCADELE ÇALIŞMALARI YAPILDI

Erciş Belediyesi, sivrisinekle mücadele kapsamında merkez mahallelerde her gün ilaçlama çalışması yaptı.

ERCİŞ’TE ÇÖP KONTEYNERLERİ YENİLENDİ

Belediye Başkanlığı tarafından, ilçe merkezinde ihtiyaç duyulan bölgelerde çöp konteynerleri yenilendi.

İŞ YERLERİNE KONTROLLÜ SOSYAL HAYAT BROŞÜRLERİ ASILDI

Erciş'te ilçe genelindeki işyerlerine kontrollü sosyal hayatla ilgili broşürler asıldı

BELEDİYE TARAFINDAN İLÇEDEKİ CADDELER ÇİÇEKLERLE DONATILDI

Erciş Belediyesi tarafından ilçedeki  caddeler çiçeklerle donatıldı.

KORONAVİRÜS TEDBİRLERİ DEVAM ETTİ

Belediye Başkanlığı tarafından İlçe Emniyet Müdürlüğünün desteği ile koronavirüs tedbirleri kapsamında, Banka Şubeleri ve PTT hizmet binasının önlerine sosyal mesafenin korunması amacıyla polis bariyerleri yerleştirildi.

ERCİŞ 'DE HER YER DEZENFEKTE EDİLDİ

Belediye Başkanlığı, küresel bir tehdit olan koronavirüse karşı başlattığı temizlik ve dezenfekte çalışmalarını sürdürmeye devam etti.

Kuş Cenneti

Her yıl göçmen kuşların uğrak noktası olan Çelebibağı, Kasımbağı, Gölağzı ve Tekevler Mahallelerinin sahillerinde yaklaşık 200 çeşit kuş türü bulunmaktadır. Bu kuş türlerinden en önemlisi flamingodur. İlkbaharın kendini hissettirmesiyle birlikte İlçemiz'e akın eden bu kuşlar, yaklaşık 4-5 ay Çelebibağı ve Kasımbağı sahillerinde barınmaktadır.

Ayrıca bölgede akbalıkçıl, gribalıkçıl, turna, angıt, kuğu gibi diğer önemli kuş türleri de bulunmaktadır.

İnci Kefali Balıkları

Van Gölü’nün tuzlu ve yüksek derecede sodalı sularında yaşayabilen, endemik bir balık türüdür. Adı kefal olmasına rağmen, aslında o sazangillerin bir üyesidir. Son yıllara kadar, göl çevresinde yaşayan insanlar ve bazı bilim insanları dışında kimse varlığından haberdar değildi. Çünkü o, iç sularımızda bulunan onlarca türden sadece birisiydi. Halen birçok coğrafya, zooloji ve balık sistematiği kitaplarında Van Gölü’nde yaşamadığı, sadece akarsuların göle dökülen kısımlarında yaşadığı iddia edilir. Van Gölü, sularının taşmasıyla, efsane canavarıyla sık sık gündeme geldi ama balığı ile ancak yeni yeni duyulmaya başlandı. Her yıl İnci Kefali’nin adına Erciş’te "Uluslararası İnci Kefali Göçü Kültür ve Sanat Festivali" düzenlenmektedir. Festivalde kapsamlı etkinliklerin yanı sıra İnci Kefali’nin dans gösterilerine benzeyen, görsel şölene dönüştürdükleri üreme göçleri de izlenmektedir. İnci Kefali göçü Nisan ayı sonlarından Haziran ayı sonlarına kadar devam etmektedir.

ÖZ HABERCİ - MURAT ÇURKU