Duyarlı vatandaştan örnek davranış

Duyarlı vatandaştan örnek davranış
Van’ın Erciş ilçesinde yaşayan Muhlis Bahçe isimli vatandaş, bahçesinde bulduğu kızıl şahini önce besledi, sonra yetkililere teslim etti.
İlçeye bağlı Camii Kebir Mahallesi’nde ikamet eden Muhlis Bahçe, sabah evden iş yerine giderken bahçesinde gördüğü kanatlı hayvanı önce tavuğa benzetti. Kuşu biraz daha yakından inceleyen Bahçe, ardından internette araştırma yaparak gördüğü hayvanının nesli tükenmekte olan kızıl şahin olduğunu belirledi. Hayli bitkin olan kızıl şahine kasaptan satın aldığı etten veren Bahçe, daha sonra Doğa Koruma ve Milli Parklar Van Şube Müdürlüğü yetkililerini telefonla arayarak durumu bildirdi. Bunun üzerine Doğa Koruma ve Milli Parklar Van Şube Müdürlüğü, tekniker Eren Kabadayı’yı ilçeye göndererek duyarlı vatandaşla buluşmasını sağladı.

Kızıl şahini Muhlis Bahçe’den teslim alan Kabadayı, gerekli tektik ve incelemeler yapılmak üzere Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezine götüreceğini söyledi. Kızıl şahinin gerekli muayene ve tedavisinin ardından doğaya salıverileceğini de belirten Kabadayı, “Bu duyarlılığından ötürü Muhlis Beye kurumumuz adına teşekkür ediyoruz. Vatandaşlarımız yaralı hayvanları gördükleri zaman mutlaka Orman ve Su İşleri Bölge Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Van Şube Müdürlüğü ile irtibata geçsinler. Nerede olursa olsun bizler gelip teslim alarak tedavilerinin ardından uygun koşullarda yeniden yaşam alanlarına kavuşturuyoruz” dedi.