Diba Keskin için flaş çağrı

Diba Keskin için flaş çağrı
12 Ekim tarihinden beri tutuklu bulunan ve 19 Nisan'da mahkemeye çıkacak olan belediye eş başkanı Diba Keskin ve tutuklu belediye yöneticileri ile ilçedeki diğer tutuklular için çağrıda bulunuldu.
12 Ekim tarihinden beri tutuklu bulunan ve 19 Nisan'da mahkemeye çıkacak olan belediye eş başkanı Diba Keskin ve tutuklu belediye yöneticileri ile ilçedeki diğer tutuklular için çağrıda bulunuldu. Erciş Belediyesi eş başkan vekili Güler Avcı'nın da dahil olduğu çağrıda Eş başkan Keskin ve diğer tutukluların serbest bırakılması istendi.

12 Ekim özerklik açıklamasına katıldığı gerekçesiyle tutuklanarak Sincan Kapalı Kadın Cezaevine gönderilen belediye eş başkanı Diba Keskin ve daha sonra tutuklanarak Van M Tipi Cezaevine gönderilen Belediye Grup Başkan vekili Mecit Sargut, Belediye Eş başkan yardımcısı M. Nuri Çiçek ve meclis üyesi Halil Yılmazer ile birçok Ercişli siyasetçi ve kurum temsilcisi 19 Nisan'da Erciş Adliyesi'ndeki ilk duruşmasına çıkacak. Eş Başkan Diba Keskin ve diğer tutukluların serbest bırakılmasını isteyen aralarında Erciş Belediyesi eş başkan vekili Güler Avcı'nın da bulunduğu yurttaşlar,19 Nisan'da görülecek mahkeme için çağrıda bulundu.

''ERCİŞ'LİLER İRADELERİNE SAHİP ÇIKMALI''

Görülecek mahkemeye ilişkin konuşan Erciş Belediyesi Eş başkan Vekili Güler Avcı tutukluların Erciş'in iradesi oluğunu belirterek duyarlılık çağrısında bulundu. Avcı, 19 Nisan'daki duruşmada Eş başkan Diba Keskin, belediye yöneticileri ve diğer Erciş'li siyasetçi ve kurum temsilcilerinin serbest bırakılmasını istedi. Tutuklu bulunanların Erciş'in iradesi olduğunu belirten Avcı, Erciş'lileri 19 Nisan'da iradelerine sahip çıkmaya davet etti.

''HERKES ONDAN RAZIYDI''

Daha sonra konuşan Osman Noyan isimli vatandaş, Erciş halkının tüm kesimleriyle belediye Eş başkanı Diba Keskin'in hizmetlerinden razı olduğunu söyleyerek tutuklamaların siyasi olduğunu belirtti. Noyan, yapılacak mahkeme için duyarlılık çağrısında bulunarak Keskin ve diğer belediye yöneticilerin serbest kalmasını istedi.

''ERCİŞ SOKAKLARI EŞ BAŞKANI BEKLİYOR''

Belediye çalışanı Gizem Gül ise yerel seçimlerde bir ilk olarak Diba Keskin'in belediyeye seçilerek kadının rengini, duruşunu ve şefkatini belediyeye taşıdığını belirttiği konuşmasına şöyle devam etti : ''Klasik zihniyetin tabularını yerle bir etti, feodal düzene boyun eğmedi ve erkeklerin yıllarca sağlayamadığı düzeni kadın olarak başardı. Bizim için başkandan öte bir anneydi. En zor durumlarda yanımızdaydı. Bunu hazmedemeyen erk iktidar aklı Diba Başkanı 27 hafta önce tutukladı. Ancak Diba başkanın bedenen tutsak edilmesinden sonra hepimizin birer Diba Başkan olduğu gerçeği onun tutuklayanların yüzlerine çarptı. 19 Nisanda Diba Başkanın ait olduğu yere döneceğine inancımız tam. Bizler ve Erciş sokakları Diba Başkanı bekliyor.'' şeklinde konuştu.