Birlik Platformu’ndan darbe girişimine protesto

Birlik Platformu’ndan darbe girişimine protesto
Van’ın Erciş ilçesinde faaliyet gösteren oda, sendika ve STK temsilcilerinin katılımıyla oluşturulan Erciş STK Platformu, darbe girişimini protesto etti.
- Kaymakamlık binası bahçesinde sırasıyla birer konuşma yapan oda, sendika ve STK başkan ve temsilcileri, Erciş halkı olarak birlik ve bütünlük içinde milli iradeye sahip çıkmaya devam edeceklerini söylediler. Platform üyeleri, demokrasi nöbetini de aralıksız sürdüreceklerini belirttiler.

Yapılan demokrasi nöbetinde bir konuşma yapan Erciş Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar ise, Erciş halkının 15 Temmuz 2016 akşamından bu yana hiç bir menfaat ve karşılık beklemeden, ülkesinin ve çocuklarının geleceğine sahip çıkarak sokaklara döküldüğünü belirterek, “Bu bir parti davası değildir, bu bir siyasi dava da değildir. Bu memleket davasıdır. Bizler bürokratlar olarak, güvenlik güçleri olarak, sivil toplum kuruluşları olarak, siyasi parti temsilcileri olarak bu meydanları 15 Temmuz’dan bu yana dolduruyoruz. Boş bırakmadık ve ikinci bir talimata kadar da boş bırakmacağız Allah’ın izinliyle. Bizler Müslüman’ız, inam etmiş insanlarız. İmanın esaslarından biri de kadere inanmaktır, hayır ve şerrin Allah’tan geldiğine inanmaktır. 15 Temmuz akşamı çok büyük bir şer yaşadığımızı düşünmekle beraber, biz burada millet olarak çok büyük hayır çıkardık. Rabbim birliğimizi bütünlüğümüzü daim eylesin. Rabbim kardeşliğimizi daim eylesin. Topraklarımıza düşman eli değdirmesin. Birlik beraberliğimiz yüz binlerce yıl devam etsin. Çocuklarımız daha iyi bir dünya da yaşasın. Erciş’in tertemiz ve iyi yürekli insanlarını bu kürsüden saygı ile selamlıyorum” dedi.

Konuşmaların ardından, platform üyeleri ile vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla şehir turu attılar.