Başsavcı Topal, kınalı keklikleri doğa ile buluşturdu

Başsavcı Topal, kınalı keklikleri doğa ile buluşturdu
Van'ın Erciş Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Topal, daha önce kaçak avcılar tarafından alıkonulan 4 adet kınalı kekliği, doğa ile buluşturdu.
Erciş-Van karayolu üzerindeki İnci kefal göçünün izlendiği Balık Bendi bölgesinde incelemelerde bulunan Başsavcı Mehmet Topal, balık avlanma yasağının 15 Nisan 2016 tarihi itibariyle başladığını belirterek, kolluk kuvvetlerinin bu manada her türlü önlemi aldığını söyledi.

Erciş Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü İbrahim Soydan, Erciş İlçe Tarım Hayvancılık Müdürlüğü görevlisi İbrahim Aydın ve balık göçü alan koruma amiri İzzet Şevketoğlu ile birlikte balık göçünün izlendiği alanı gezen Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Topal, görevlilerden çalışmalar konusunda bilgi aldı. Balık Bendi alanının aynı zamanda her türlü kaçak avcılıkla mücadele edilen bir alan olduğunu da belirten Topal, "Bilindiği gibi Erciş alık bendi bölgemiz, Van Gölü'ne has bir balık türü olan inci kefalinin doğal ürüme alanlarından bir tanesi. Bu alan Erciş Açık Caza İnfaz Kurumu Müdürlüğümüzce yılın 12 ayı koruma altına alınmış olup, her türlü kaçak avcılıkla mücadele edilmektedir. Hem inci kefali balığının avlanmasının hem de, burada doğal ortamında bulunan hayvanların korunarak üremesinin, çoğalmasının sağlanması açısından arkadaşlarımız alanda büyük bir özveri ile çalışmaktadırlar. Ayrıca, ilçemizdeki kaçak avcılar tarafından daha önceden yakalanarak özgürlüklerinden edinmiş kınalı kekliklerimizi de yeniden doğa ile buluşturarak, alanın aynı zamanda kekliklerin de doğal bir yaşam alanı olmasını sağlayacağız" dedi.

Erciş Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Topal, 4 adet kınalı kekliği salarak yeniden doğal alanlarına dönmelerini sağladı.