Bakan yardımcısı Çiftçi'den Erciş'e müjde!

Bakan yardımcısı Çiftçi'den Erciş'e müjde!
Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi, Erciş ilçesinde yapılacak kültür merkezinin, nisan ayında ihalesi tamamlanarak temelinin atılacağını bildirdi.

Çitçi, yaptığı yazılı açıklamada, ülkede kendine has ve zengin kültüre sahip yerlerden biri olan Erciş'in hak ettiği yatırıma kavuşacağını belirtti.

İlçeye kazandırılması için 4 yıldır büyük uğraş verdiği kültür merkezinin ihalesinin yapıldığını aktaran Çiftçi, "Milletvekilliğim döneminde yapımına karar verilerek 2013 yılında yatırım programına aldırdığımız kültür merkezinin o tarihte Latifye Mahallesi Zeylan Caddesi eski belediye lojmanları yerine yapılması planlanmıştı. Ancak belediye yönetiminin el değişmesi sonrası bu yerin belediye tarafından verilmemesiyle alternatifler değerlendirildi. Kültür merkezinin, köy hizmetlerinin boşalttığı yere yapılması planlandı. Fakat bu kez de büyükşehir belediyesiyle sorun yaşanmıştı." ifadesinde bulundu.

Tüm bu aksaklıklar nedeniyle yapımı uzun süren projenin daha sonra başka ilçe merkezine kaydırılmak istendiğine işaret eden Çiftçi, ancak bu girişimlerin engellendiğini vurguladı.



ÇİFTÇİ, ŞUNLARI KAYDETTİ:

"Bakan yardımcılığım döneminde konunun yakın takipçisi oldum. Yaptığımız çalışmalar sonucu Erciş Kaymakamlığının da ilgisi ve yer tahsisi konusunda gösterdiği gayretle kültür merkezinin Aşağı TOKİ Mahallesi'nde yapımı kararlaştırılmıştır. Kültür merkezi 27 bin metrekare alanda inşa edilecek. 5 bin 600 metrekare kullanım alanı olacak. İçinde sergi alanları, tiyatro, sinema, konferans ve konser salonu gibi sosyal amaçlı kullanılacak mekanlar yer alacak."