81 İlin Kültürü Erciş'te buluştu

81 İlin Kültürü Erciş'te buluştu
Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünce hazırlanan "eTwinning Projesi" kapsamında 81 ilden okulların katılımıyla düzenlenen "Çemberimde Gül Oya" sergisi, Erciş ilçesinde açıldı.

Kaybolmaya yüz tutan kültürel değerlerin tanıtılması amacıyla 81 ilden el işleri, mani ve türkülerin yazıldığı levhalar, yöresel yemek tarifleri ile işlemelerden oluşan sergi, Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk Sürekli Eğitim Merkezi'nde açıldı. Erciş Selvihan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından organize edilen programın açılış konuşmasını Okul Müdürü Mehmet Ata Yıldız, serginin tanıtım konuşmasını ise Proje Koordinatörü Ayşe Nur Kırcalı yaptı.

Okul öğrencileri tarafından hazırlanan, "15 Temmuz Darbesi" konulu skeç gösterisi ve etkinliklerin ardından katılımcılar sergiyi gezdi.

Ülkemizin 81 ilinin farklı kültürünün gelecek nesillere aktarılmasının amaçlandığı sergi, yöresel yemeklerin ikramı ile devam etti. Serginin açılışına Erciş Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar, Erciş ilçe Milli Eğitim Müdürü Erol Şimşek, Van İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Yakup Aladağ, Orhan Bedir ve Adem Çiftçi, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Kaymakam Yaşar'ın anı defterini imzaladığı serginin 2 gün ziyaretçilerini ağırlayacağı duyuruldu.