212 yataklı Erciş Devlet Hastanesi'nde son durum!

212 yataklı Erciş Devlet Hastanesi'nde son durum!
Van İl Sağlık Müdürü Dr. Ergün Yanmaz, Erciş ilçesinde TOKİ tarafından yapımı sürdürülmekte olan 212 yatak kapasiteli Erciş Devlet Hastanesinde ayrıntılı incelemelerde bulundu.

Yapımı devam eden hastanenin inşaat alanında incelemelerde bulunan İl Sağlık Müdürü Dr. Ergün Yanmaz,  Söz konusu hastane işinin hayata geçmesini Erciş ilçe halkının uzun süredir beklediğini ve konunun tüm Devlet Büyüklerimizin gündeminde ve takibinde olduğunu, hastane inşaatındaki gecikmenin önüne geçilmesi için yüklenici firma yetkilileriyle gerekli görüşmelerin yapıldığını aksi halde yasal işlemlerin uygulanacağını belirterek 2017 yılı içerisinde hastanenin ilçe halkına hizmet vermeye başlaması için gerekli işlemlerin hızla takip edildiğini iletti.

Dr. Yanmaz, yaptığı akaçlamada Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkanı Sayın Mehmet Şirin Yaşar, ile birlikte yeni hastanenin Erciş halkının hizmetine açılması için ellerinden gelen bütün gayreti gösterdiklerini ifade ederek, Yapılan çalışmaların neden bu kadar ağır işlendiği konusunda ise  incelemeler yapıldığını ve durumun sebepleriyle birlikte değerlendirildiğini iletti .

Dr. Yanmaz, Erciş, Van ilinin en büyük ilçesidir. Bu bakımda ilçede sağlık, başta olmak üzere kamu hizmetlerinin diğer ilçelere göre daha büyük boyutlarda verilmesi gerektiğini bilmekteyiz, bizlerde bunun gayreti içeresindeyiz ve bilincindeyiz, Bizlerde Bugün burada il sağlık müdürlüğünde görevli personellerimizce ve teknik personelimiz tarafından hastane yapımındaki eksiklikler rapor edilerek Sağlık Bakanlığımız başta olmak üzere ilgili makamlara sunulmak üzere çalışmalarımızı yürütmekteyiz, İl Sağlık müdürlüğü olarak bizlerde bu hastane yapımını biran önce bitmesini ve Erciş Halkı’nın hizmetine sunulmasını istiyoruz.