SGK Uzmanı İntibak Yasasının Çıkıp Çıkmayacağını Açıkladı

SGK Uzmanı İntibak Yasasının Çıkıp Çıkmayacağını Açıkladı
SGK uzmanı, intibak yasasının çıkıp çıkmayacağını açıkladı.

SGK Uzmanı Özgür Erdursun’un açıklamalarıyla gündeme gelen konu, emeklilerin intibak yasası beklentisi üzerine yoğunlaşıyor. Özellikle Orta Vadeli Program’da yapılacak düzenlemenin bir intibak yasası olduğunu belirten Erdursun, bu durumun tüm emeklilere yansıyacağını vurguluyor.

Öncelikle, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için yapılan ek zamlarla beraber en düşük emekli maaşı 10 bin liraya yükseltilmişti. Ancak bu durumun yanı sıra, intibak yasasının gelmesiyle birlikte emekli maaşlarında daha geniş kapsamlı bir güncelleme bekleniyor.

Erdursun’un ifadelerine göre, intibak Yasası emeklilerin yatırdığı primlere, gün sayısına ve yaşa göre aylıkların değerine kavuşması için düzenleme sağlayacak. Bu düzenlemeyle birlikte, herkesin durumuna göre emekli maaşlarında farklılık olacak ve daha adil bir sistem oluşturulacak. Bu gelişme, 6 aylık enflasyon rakamlarının da yakından takip edilmesini sağlıyor, çünkü bu rakamlar Temmuz ayında yapılacak intibak düzenlemesini belirleyecek. Emekliler için heyecan verici bir süreç başlıyor gibi görünüyor.