Kronik hastalıklar için aylık 7.608 TL destek sağlanacak

Kronik hastalıklar için aylık 7.608 TL destek sağlanacak
Kronik hastalıklarla mücadele eden vatandaşlara her ay 7.608 TL yardım yapılacak.

Hükümetin sosyal devlet anlayışı çerçevesinde, yardım parası için başvuru yapanlara her ay 7.608 TL ödeme yapılacağına dair güzel haberler gelmeye devam ediyor. Aktarılan son bilgilere göre, başvurular için kimlik belgesi yeterli olacak ve ödemeler her ay düzenli olarak yapılacak.

Aile Bakanlığı’nın resmi web sitesinde paylaşılan bilgilere göre, Kronik Hastalıklar Yardımı kapsamında yapılan ödemelerden yararlanmak isteyenlerin belirli şartları taşıması gerekmektedir. Bu ödemeler, tüberküloz ve SSPE hastalığı nedeniyle psiko-sosyal ve mali kayıp yaşayan hastalar için yapılacaktır.

Tüberküloz veya SSPE hastası olanlar ile onlara bakmakla yükümlü kişilere yönelik olarak yapılacak ödemelerin aylık olarak 7.608,71 TL olacağı belirtilmektedir. Başvurular için sadece kimlik belgesinin gerektiği ve ödemelerin her ay düzenli olarak PTT üzerinden yapılacağı açıklanmıştır.

Ayrıca, başvuruların hastaların ikametgahlarının bulunduğu yerdeki en yakın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılacağı ifade edilmektedir. Başvurular esnasında hastanın kimlik belgesi ve ilgili belgelerin kullanılması gerektiği belirtilmektedir. Ancak genellikle başvuru için kimliğin yeterli olacağı ifade edilmektedir.

Cihaz kullanımı gereken kişilere ek olarak, devlet tarafından elektrik faturalarına destek sağlandığı da belirtilmektedir. Daha fazla bilgi için SYD Vakıflarına başvurulabileceği veya Aile Bakanlığı ile iletişime geçilebileceği ifade edilmektedir. Ödemeler her ay düzenli olarak Aile Bakanlığı tarafından PTT üzerinden gerçekleştirilecektir.