Emeklilere vergi muafiyeti sağlayan enflasyon düzenlemesi bakanlık tarafından getirildi

Emeklilere vergi muafiyeti sağlayan enflasyon düzenlemesi bakanlık tarafından getirildi
Emekliler, belirli bir gelir seviyesinin altında olduklarında vergi ödemekten muaf olacaklar.

Yüzbinlerce emekli, yıllık gelirlerinin belirli bir seviyenin altında olduğu durumlarda vergi ödemek zorunda kalmayacak.

Bu yıl yaklaşık 244 bin emekli, temel vergiden muaf ödenekteki artıştan faydalanarak vergi ödemek zorunda kalmayacak.

Almanya’da Türk emeklileri kıskandıracak bir gelişme yaşandı. Maliye Bakanlığı sözcüsü, bir soru önergesine cevaben önemli açıklamalarda bulundu. Bakanlık sözcüsünün yaptığı açıklamaya göre, yıllık geliri 400.628 TL (11.604 Euro) seviyesinin altında kalan yaklaşık 244 bin emekli artık vergi ödemek zorunda kalmayacak.

Ayrıca Temmuz ayında emekli maaşlarına yapılacak yüzde 4,57 oranındaki zam ile birlikte 114 bin emekli ise yeni vergi mükellefi olarak sisteme eklenecek. Ülkede 21 milyon emeklinin bulunduğu göz önüne alındığında, ’emeklilik geliri olan vergi mükellefleri’ kategorisinde yaklaşık 6.3 milyon kişi kalacak.

ENFLASYONLA MÜCADELE İÇİN HAYATA GEÇİRİLDİ

Almanya’da emekli maaşlarının vergilendirilmesi, 2004 yılında yapılan bir değişiklikle yeniden düzenlenmişti. Temel vergiden muaf ödenek, tüm vergi mükellefleri için geçerli olan ve vergi ödenmesi gerekmeyen yıllık geliri temsil ediyor. Bu ödenek, enflasyonu telafi etmek amacıyla yılbaşında 696 Euro artırılarak 11.604 Euro’ya yükseltilmişti.