Çiğ süt fiyatlarına %8,5 zam yapıldı

Çiğ süt fiyatlarına %8,5 zam yapıldı
Çiğ süt fiyatları yüzde 8,5 arttı, ikinci zam endişe yarattı.

Türkiye’de yaşam maliyetlerinin artmasıyla birlikte, vatandaşları doğrudan etkileyen bir zam haberi geldi. Ulusal Süt Konseyi (USK) tarafından alınan kararla çiğ süt fiyatlarına yüzde 8,5 oranında zam yapılması kararlaştırıldı. Bu kararın, süt ve süt ürünleri fiyatlarına da yansıması bekleniyor.

USK Yönetim Kurulu, 1 Mayıs 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde çiğ süt fiyatlarını belirledi. Yapılan açıklamaya göre, litre başına net 14,65 TL geçecek şekilde tavsiye satış fiyatı belirlendi. Bu fiyat içerisinde çiğ süt desteği bulunmayacak ve üreticilerin soğutma, nakliye gibi ek giderleri de üreticiye ek olarak ödenecek.

Bu kararla birlikte, vatandaşların süt ve süt ürünleri alışverişlerinde yeni fiyatlarla karşılaşması bekleniyor. Üretim maliyetlerine ek olarak yapılan zamın, Mayıs ayı içerisinde ürün fiyatlarına yansıması ve kademe kademe artışlarla raflardaki yerini alması bekleniyor. Bu durum, mutfak bütçelerini doğrudan etkileyecek ve vatandaşları endişelendirecek bir gelişme olarak değerlendiriliyor.