YÖK Başkanı'ndan üniversiteye giriş sistemi açıklaması

YÖK Başkanı'ndan üniversiteye giriş sistemi açıklaması
YÖK Başkanı Yekta Saraç, yeni üniversiteye giriş sistemini açıkladı.

YÖK Başkanı Yekta Saraç, yeni üniversiteye giriş sistemini açıkladı. Saraç, 18 puan türünün azaltılacağını, soruların MEB müfredatından sorulacağını söyledi.

Saraç Türkçe ve matematiğin sınav sisteminde merkezde olacağını belirtti. Saraç ayrıca sınavın bir haftasonunda başlayıp biteceğini belirtti. Sorular yine müfredattan olacak.

Saraç, "Öğrencilerimiz çalışma sistemini değiştirmesinler, sadece sıkı sıkı derslerine çalışsınlar" diye konuştu. 

Saraç üniversiteye giriş sistemi ile ilgili şunları söyledi:

Üniversite giriş sınavlarına da temas etmek istiyorum. Yükseköğretim dünyanın her yerinde dinamiktir, canlıdır. Bu durum birtakım değişiklikleri tabii olarak gündeme getirmektedir. Üniversiteye sınavsız geçiş mümkün olmamakla birlikte daha yalın ve sade bir sistemi Türkiye'ye kazandırmanın kaçınılmaz olduğu da bir gerçektir.

"1 HAFTADA GERÇEKLEŞTİRMEK İSTİYORUZ"

Giriş sistemi şu an 2 aşamalı. İlki Mart diğeri Haziran ayında ve toplam 5 gün. Bu durum lise eğitimini olumsuz etkilemektedir. Sınavı 1 haftada gerçekleştirmeyi planlamaktayız. Bir değişiklik de puan türünde olacak. 18 puan türünü de azaltmayı planlıyoruz. Sayısal, sözel ve eşit ağırlık puan türü olacak. Türkçe ve Matematik, bu sınavın merkezinde olacak. Milyonlarca öğrenci ve aileye belirtmek isterim ki asla tedirgin olmasınlar, sorular aynen eskisi gibi Milli Eğitim müfredatından olacak.