YKS başvuruları başladı! Son başvuru tarihi

YKS başvuruları başladı! Son başvuru tarihi
ÖSYM'den yeni sınav sistemi ve 15 dakika kuralına dair açıklama geldi! Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuruları, ne zaman ÖSYM AİS sayfasında sona eriyor?

ÖSYM'den yeni sınav sistemi ve 15 dakika kuralına dair açıklama geldi! Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuruları, ne zaman ÖSYM AİS sayfasında sona eriyor? Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) üniversite sınavına girecekler için önemli sorulara cevap verdi. Sınava girecek olanlar YKS ücretleri, hangi bankaya yatırılacak, sorusunun cevabını ÖSYM kılavuz içerisinde görebiliyor. Sınav merkezinden ise 15 dakika kuralı sürprizi geldi. Haber içeriğinde; sınav merkezi, yayınlanan kılavuz içerisinde yer alan 11 dikkat uyarı ve sınava dair merak edilen sorular ve cevaplar...

YSK başvuruları, 1 Mart'ta başladı, yeni sistem ÖSYM tarafından açıklandı. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), yeni üniversite sınav sistemi olan Yükseköğretim Kurumları sınavlarına dair açıklamalarda bulundu. 1 Mart’ta başlayan başvuruların ne zaman biteceğini açıklayan kurum, merak edilen sorulara cevap verdi. Yayımladığı kılavuz içerisinde 11 dikkat uyarısı bulunurken, sınavın ne zaman gerçekleşeceği, sınav sonuçlarının ne zaman yayınlanacağını açıkladı. İşte merak edilen sorular ve cevaplar…

SINAV BAŞVURU TARİHLERİ

Sınav merkezi, başvuruların 1 Mart 2018 tarihinde saat 12:00’de başladığını açıkladı. Başvuruların sona ereceği tarih ise 21 Mart 2018 tarihinde saat 23:59’ta sona eriyor.  Geç başvuru günü olarak verilen tarih ise 4 Nisan 2018! Geç başvuru günü işlemleri aynı gün sona eriyor.

ÖSYM (Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi) sınav başvuru sayfası, AİS olarak geçiyor. Başvuru sayfası üzerinden bilgiler girilerek başvuru yapılabiliyor. ÖSYM 

YKS SINAV ÜCRETLERİ NE KADAR?

Sınav merkezi 3 oturum üzerinden yapılacağı sınavlara dair ücretleri açıkladı. Buna göre; Temel Yeterlilik Testi (TYT) sınav ücreti 50 Türk Lirası olarak sınav merkezi açıklandığını duyurdu. Alan Yeterlilik Testleri (AYT) ücreti ise 50 Türk Lirası. Yabancı dil sınavına girecek olanlar da 50 Türk Lirası ödeme zorunluluğu vardır.

YKS ÜCRETLERİ HANGİ BANKAYA YATACAK?

YKS ücretleri hangi bankaya yatacak, sorusunun cevabı belli oldu.

Buna göre;

Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç),

Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç),

Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç),

Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı,

Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler; Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.)

YKS SINAVI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

YKS sınavı, Temel Yeterlilik Testi (TYT) sınavı 23 Haziran 2018 tarihinde, saat 10:15’te yapılacak. Alan Yeterlilik Testleri (AYT) sınavı ise 24 Haziran 2018 tarihinde, saat 10:15’te gerçekleşecek. Yabancı Dil Sınavı ise 24 Haziran 2018 tarihinde 15:45’te yapılacak.

15 dakika kuralına dair bilinmesi gerekenler: 15 dakika kuralı sınavlarda tekrardan uygulanacaktır. 10:15’te sınava girecek olanlar en geç 10:00’de sınav binalarına girme zorunluluğu bulunuyor.

FOTOĞRAF KONUSUNDA YAPILMASI GEREKENLER

Sınav merkezinin sisteminde 50 ayı geçmemiş fotoğrafı bulunanlar; internet üzerinden başvuru yapabilir. İlk defa sınava girecek olanlar ve sistemde fotoğraf 50 ayı geçmiş olanlar ise sınav başvuru merkezlerinden başvuru yapacaklar.