Van'da 73 okuldan 50'sine beyaz bayrak verildi

Van'da 73 okuldan 50'sine beyaz bayrak verildi
Okullarda hijyen kurallarına uygunluğun simgesi olan beyaz bayrağı almak için Van'dan 73 okul başvurdu. Bunlardan 50 tanesini beyaz bayrak almaya hak kazandı.


Van'da hijyen kurallarına uyan 50 okula "beyaz bayrak" verildi.

Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan denetimler sonucunda hijyen kurallarına uygun bulunan 50 okula "beyaz bayrak" verilmesi için tören düzenlendi.

Edremit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen törende konuşan İl Mili Eğitim Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, "beyaz bayrak" ödülü için 73 okul için başvuru yapıldığını belirterek yapılan denetimler sonucu 50 okulun "beyaz bayrak" almaya hak kazandığını söyledi.





"Beyaz bayrak" alan okul sayısının arttığını ifade eden Kırekin, "Hijyenik ortamlarda, sağlıklı, sıhhatli, düzenli ve yaşanabilir mekanlarda eğitim-öğretimin sürdürülmesi bizleri sevindiriyor. Sağlıklı nesiller yetiştirmek istiyorsak hijyenik ortamlara ihtiyacımız var. Bilindiği gibi "beyaz bayrak" ödülünü almak için  kriterleri yerine getirmek gerekir.  Düzenli, estetik, hijyenik bir yapı, okul kantini, çevresi, bahçesi, içme suyu depoları, okulun bütün eklentileri ile öğrencilerin ruhuna hitap etmesi gibi kriterler söz konusu. Bu kriterleri yerine getiren okullarımız ödüle layık görülüyor." dedi.

Kırekin, bu oranın önceki yıllara oranla sevindirici ama yeterli olmadığını belirterek, “ Bu okullarımızla gurur duyuyoruz. Hijyenik ortamlarda, sağlıklı, sıhhatli,  düzenli, yaşanabilir mekanlarda eğitim-öğretimin sürdürülmesi hem bize sevindiriyor, hem de öğretmen ve öğrenciye daha fazla haz vermektedir.  Bu okulumuzda beyaz bayrak almaya hak kazanmış. Alt katından en üst katına kadar her yönüyle nezih bir ortam, hijyenik açısından, nizamı güzel.  Görselleri ile desteklenmiş bir ortam. Sağlıklı nesiller yetiştirmek istiyorsak hijyenik ortamlara ihtiyacımız var. Bilindiği gibi Beyaz Bayrak ödülünü almak için  kriterleri yerine getirmek gerekir.  Düzenli, estetik, hijyenik bir yapı, okul kantini, çevresi, bahçesi, içme suyu depoları, okulun bütün eklentileri  ile öğrencilerin ruhuna hitap etmesi, gibi kriterler söz konusu. Bu kriterleri yerine getiren okullarımız bu ödüle layık görünüyorlar. Beyaz Bayrağı almaya hak kazanan okullarımızın isimleri gerek Milli Eğitim Bakanlığı gerekse Sağlık Bakanlığı sisteminde yer almakta. Bakanlık bu okulları sistemde görüyor. Dolayısıyla sizin başarınız bizim başarımızdır. Biz bu okullara gittiğimizde mutlu oluyoruz. Öğrenciler, veliler, öğretmenler mutlu oluyor. Beyaz Bayrak için başvuruda bulunan okul yöneticilerimize, beyaz bayrağı hak eden okullarımızı tebrik ediyorum. Bu çalışmayı yürüten ekiplere teşekkür ediyorum. Umarım bu örneklerden hareketle önümüzdeki yıllarda beyaz bayrak ödülüne yönelik başvurusu sayısı artar, ödül kazanan okul sayımızda çoğalır. Beyaz bayrak alan okullarımız 3 yıl denetime tabidirler. Ödül aldım, işim bitti demek yok. Daha fazla şevkle, çaba göstereceğinizden eminim” şeklinde konuştu.

Törende beyaz bayrak almaya hak kazanan okulların yöneticilerine ödülleri verildi.