Üniversiteye geçişte çok sınavlı sistem dönemi

Üniversiteye geçişte çok sınavlı sistem dönemi
TEOG’un kaldırılmasıyla üniversite sınavlarında da değişikliğe gidiliyor. Yeni sistemle, birden çok sınavla öğrencilerin alacakları en yüksek yerleştirmede geçerli olacak.

Üniversiteye girişte farklı çalışamlar gündemde yer almaya devam ediyor. Üniversiteye geçişte son olarak çok sınavlı sitem masada. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın “değişiklik düşünüyoruz” dediği üniversiteye giriş sistemi konusunda, sene içinde birden çok sınav yapılması ve öğrencilerin bu sınavlardan istediklerine girerek aldıkları en iyi puanla üniversitelere yerleşmesi öngörülüyor.

TEK SINAVA BAĞLI OLMAYACAK

Akşam'da yeralan habere göre, YGS ve LYS sınavlarına geç gelerek sınava alınmayan ve üniversite hayallerini bir yıl ertelemek zorunda kalan adayların yaşadığı mağduriyetleri de ortadan kaldırmaya yönelik bir sistem üzerinde çalışmalar sürüyor. Bu konuda önce çıkan yöntem ise yıl içerisinden birkaç sınav yapılması. Bu yöntemde sene içinde birden fazla eşdeğer sınav yapılacak. Üniversite adayları bu sınavlardan istediği bir ya da birkaçına birden girebilecek. Öğrenciler bu sınavların hangisinden en yüksek puanı alırsa, o sınavın puanıyla üniversite tercihlerini yapacak ve yerleşecek.