LYS 2016 Sınav neticeleri ne zaman açıklanacak?

LYS  2016 Sınav neticeleri ne zaman açıklanacak?
LYS 2016 Sınav neticeleri ne zaman açıklanacak?LYS'ye giren talebeler bu sorunun cevabını oldukça merak ediyorlar.
LYS  2016 Sınav neticeleri ne zaman açıklanacak?LYS'ye giren talebeler bu sorunun cevabını oldukça merak ediyorlar.

LYS sonuçları açıklandığında siz de internet üzerinden öğrenebileceksiniz. LYS sonuçları ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden açıklanacaktır. LYS sonuçları Temmuz ayının ikinci haftasında açıklanacak.

2016 ÖSYS Yüksek öğretim programları ve kontenjanları kılavuzunu yayınladı. 18-19 ve 25-26 Haziran tarihlerinde yapılan LYS sonuçları 18 Temmuz'da ÖSYM sonuç açıklama sistemine yayınlanacak. Öğrenciler kimlik bilgileri ile LYS sonuçlarını internet üzerinden sorgulayabilecekler..

LYS TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

2016-ÖSYS merkezî yerleştirmede yükseköğretim programları arasından tercih yapma hakkı olan adaylar üç gruba ayrılabilir:

a) 2016-YGS'ye girip 150 veya daha fazla puan alanlardan sınavsız geçiş hakkı bulunmayanlar,

b) 2016-YGS'ye girip 150 veya daha fazla puan alanlardan aynı zamanda sınavsız geçiş hakkına da sahip olanlar,

c) Sadece sınavsız geçiş hakkı bulunanlar.

Tercih süresi, 26 Temmuz-2 Ağustos 2016 tarihleri arasındadır. Tercih bildirim işleminizitamamladıktan sonra "Tercih Süresi" içerisinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercihlerinizde değişiklik yapabilirsiniz. Tercih işleminizi tamamladıktan sonra "Tercih Süresi" içerisinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercih bilgilerinizi mutlaka kontrol ediniz ve yazıcıdan tercih listenizin bir dökümünü edinerek saklayınız.