KPSS kalkacak mı? Memur alımlarında yeni dönem kısıtlama geldi

KPSS kalkacak mı? Memur alımlarında yeni dönem kısıtlama geldi
Memur alımları durdu mu, KPSS sınavı kalkacak mı soruları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu son dakika yanıt verdi. Kamuya memur alımlarının durdurulmasıyla ilgili işte son açıklama...
Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun 'kamuya personel alımlarını durdurdukları' açıklamasının arka planına ulaştı. KPSS ya da mülakatların iptali söz konusu değil.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun kamuya alımların durduğuna yönelik açıklaması, memur olmak isteyen binlerce kişinin dikkatlerinin Ankara'ya çevrilmesine neden oldu. Söz konusu açıklamanın, alımların tümden iptal olduğuna değil öğretmen ve polis dışındaki personel alımında tasarruf tedbirleri çerçevesinde hareket edileceğine işaret ettiği ortaya çıktı.

AÇIKLAMANIN NEDENİ BELLİ OLDU

Habertürk'ün Çalışma Bakanlığı'ndan aldığı bilgiye göre, Müezzinoğlu'nun açıklaması, personel istihdamına yönelik mevcut süreçlerin iptali anlamına gelmiyor. Kamuya eleman alımına ilişkin devam eden işlemler, aynı şekilde sürecek. Müezzinoğlu'nun, kamunun uyguladığı tasarruf tedbirleri çerçevesinde böyle bir açıklama yaptığı öğrenildi.

Buna göre devlet; bina ve araç alımı ve dış seyahatlerin yanı sıra personel politikasında da tasarrufa özen gösterecek. Polis ve öğretmen dışında kamuya çok yüksek sayıda personel alınmayacak. Söz konusu tasarruf tedbirlerinin, geçici süreyle uygulanacağı da belirtildi. Başbakan Binali Yıldırım da Orta Vadeli Program'a (OVP) yönelik basın toplantısında bu konuda tasarruf mesajı verirken, OVP'de "Personel alımı kamu mali dengeleri gözetilerek sınırlandırılacak" ifadesi yer alıyor.

FETÖ'yle mücadele kapsamında binlerce memurun atılması, kamuoyunda KPSS'siz memur istihdam edileceği algısını yarattı. Bakanlık yetkilileri, KPSS'siz kamu çalışanı alımı yapılmayacağını ifade ederken, alımların normal prosedür çerçevesinde devam edeceğine dikkat çekti. Yetkililer, "Devletin mevcut kamu personel alım sistemi bellidir. Onun dışında bir alım yöntemi uygulanmayacak" dedi.