Başbakan açıkladı:30 bin öğretmen ataması yapılacak

Başbakan açıkladı:30 bin öğretmen ataması yapılacak
Başbakan Ahmet Davutoğlu, TRT 1, TRT Haber ve TRT Türk ortak yayınında öğretmen adaylarına müjde verdi.
 Başbakan Ahmet Davutoğlu, TRT 1, TRT Haber ve TRT Türk ortak yayınında öğretmen adaylarına müjde verdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Öğretmenlere bir müjdeniz var mı" sorusu üzerine, "Ben de bir öğretmenim. Geçmişim itibarıyla öğretmenlerimiz bizim geleceğimizi aydınlatacak nesillerin yetişmesi bağlamında en büyük güvencemiz, manevi saygı, hürmet bağlamında da en aziz topluluğumuzdur. Onlarla ilgili hiçbir şeyi ihmal etmedik" değerlendirmesinde bulundu.

Öğretmen atamalarına ilişkin bir beklentinin olduğuna dikkati çeken Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Geçen seneden kalan 10 binlik bir atamamız vardı, 37 bin atadık. 10 bini şubat ayında atayacağız. Önümüzdeki sene içinde ihdas edilen kadroların da yarısını şubat ayında atamayı düşünüyoruz. Bu herhalde 30 bin civarına doğru giden bir rakama ulaşır zamanla. Bu atamaları yapacağız. Ben prensip olarak, önüme atamalar geldiğinde şubat atamalarını geçen sene de yaptık ama biraz tereddütle karşıladı arkadaşlar. Çünkü şubat ayında atandığı zaman öğretmen yılın ortasında nasıl gidecek? Bugün Milli Eğitim Bakanımızla tekrar konuştuk."

Davutoğlu, "Beyannamemizde de var Öğretmen Akademisi kuruyoruz. Yani öğretmenleri tekrar meslek içi eğitimden geçireceğiz ve öğretmen kurmayları yetiştireceğiz tabiri caizse. Nasıl Harp Akademisi harp kurmayı yetiştirir. Polis Akademisi polisi, Öğretmen Akademisi ile de öğretmenlerimizi yenileyeceğiz, geliştireceğiz" dedi.