ALES sonuçları açıklandı mı!ALES ne zaman açıklanır!ÖSYM haberleri

ALES sonuçları açıklandı mı!ALES ne zaman açıklanır!ÖSYM haberleri
ALES sonuçları açıklandı mı?ALES ne zaman açıklanır?ÖSYM haberleri..ALES sonuçları neden açıklanmadı, ne zaman açıklanır, bugün açıklanır mı. 2015 ALES sınav sonuçları öğren, ÖSYM Sonuç açıklaması ile ilgili detaylar haberimizde.
 ALES sonuçları açıklandı mı?ALES ne zaman açıklanır?ÖSYM haberleri..ALES sonuçları neden açıklanmadı, ne zaman açıklanır, bugün açıklanır mı. 2015 ALES sınav sonuçları öğren, ÖSYM Sonuç açıklaması ile ilgili detaylar haberimizde.

ALES sonuçlarının açıklanması ile ilgili bekleyiş sürüyor. Gözler ÖSYM'nin açıklayacağı sonuçlarda. ALES sınav sonuçları hala açıklanmadı. Sonuçların ne zaman açıklanacağı konusunda herhangi bir net bilgi olmamasına rağmen bugünlerde açıklanması bekleniyor. 22 Kasım tarihinde  yapılan Akademik personel ve lisansüstü eğitimi giriş sınavına giren adaylar sonuçların açıklanmasını heyecala bekliyorlar. 2015 ALES sonuçları hala açıklanmadı. Ne zaman açıklanacağı konusunda ise net bir bilgi bulunmamakta. ALES sınavının sonuçları açıklanması ile ilgili ÖSYM tarafından belirlenmiş net bir tarih yok. Fakat geçtiğimiz yıllarda yapılan ALES sonbahar sınav sonuçları Aralık ayının başlarında açıklanmasından dolayı sonuçların ÖSYM tarafıdan bugün, yarın açıklanması bekleniyor. tahmin ediliyor. ALES sonuçları açıklandığında sınava giren adaylar Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin resmi sitesi ÖSYM sonuç.gov tr adresinden, haberimizde bulunan ALES sonuçları öğrenme linkinden ya da ajanshaber.com dan öğrenebilirsiniz. ALES, Lisans ve son sınıf öğrencilerinin girmiş oldukları sınav yıl içerisinde ilkbahar ve sonbahar dönemi olarak iki kez gerçekleşmektedir. Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına açıktan ya da öğretim elemanı dışındaki kadrolardan eğitime giriş, yurt dışına lisansüstü eğitim gönderilecek adayların seçiminde ilgili kurumlar tarafından kullanılmaktadır. Pazar günü sınava giren adaylar, 22 Kasım 2015 ALES Sonuçları ne zaman açıklanacak? merak ettiler. Ajans Haber olarak hazırladığımız haberimizde bu sorunun cevabını bulabileceğiniz.

ALES SINAVI SONUCU AÇIKLANMA TARİHİ!
Ales olarak adlandırılan, lisans mezunları, bir lisans programından mezun olabilecek durumda olanlar, lisans programını bitirenler ile denklik belgesi almış olmak kaydıyla yurt dışında lisans eğitimi görmüş olanların başvurabildi sınav pazar günü gerçekleşti.  1-14 Ekim 2015 tarihinde başvuruları alınan, ALES Sonbahar Dönemi Sınavı, 22 Kasım 2015 tarihi itibariyle 81 il merkezi ile Lefkoşa’da (sadece İlkbahar Dönemi Sınavı) ve Bişkek'te (Kırgızistan) yapıldı. 2015 ALES Sonbahar Dönemi Sınavı sonuçları, açıklandığı tarihten itibaren üç yıl süreyle geçerli olacak. Peki, herkesin merakla beklediği ALES Sonbahar Dönemi Sınavı Sonuçları ne zaman açıklanır? ALES sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih ile ilgili ÖSYM’nin açıklamış olduğu kesin bir bilgi olmamasına rağmen, 2014 yılında yapılan ALES Sonbahar dönemi sınavının Aralık ayının başında açıklanmış olması nedeniyle bu yılda aynı tarihlerde açılanacağı tahmin ediliyor.