2015 DGS sınav sonuçları açıklandı mı!DGS sınavı sonuçları ne zaman açıklanır!

2015 DGS sınav sonuçları açıklandı mı!DGS sınavı sonuçları ne zaman açıklanır!
DGS 2015 sınav sonuçları açıklandı mı?DGS sınavı sonuçları ne zaman açıklanır?Meslek yüksekokulları ile açıköğretim ön lisans programları mezunlarının lisans öğrenimine geçişleri için düzenlenen Dikey Geçiş Sınavı (2015-DGS),bugün yapıldı
 DGS 2015 sonuçları ne zaman açıklanır?Meslek yüksekokulları ile açıköğretim ön lisans programları mezunlarının lisans öğrenimine geçişleri için düzenlenen Dikey Geçiş Sınavı (2015-DGS),bugün yapıldı

ÖSYM tarafından yapılacak sınav, saat 09.30'da başlayacak ve 140 dakika sürdü.

Sınavda adaylara sayısal ve sözel bölümden oluşan 120 sorudan oluşan yetenek testi uygulanacak. Sınav, bazı illerde gerçekleştirildi.

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren sınava giriş belgesini, T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden edinebilecekler.

Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için, adayların sınava girecekleri binanın kapısında sınavın başlama saatinden en az 1 saat önce hazır bulunmaları gerekiyor.

2015-DGS sonuçları sadece 2015 - 2016 öğretim yılı için yapılacak yerleştirmede geçerli olacak. Lisans öğrenimine başlama hakkı elde eden öğrencilerin üniversitelerince ön lisans eğitimi sırasında aldıkları derslerden eş değer kabul edilenlere muafiyet verilerek ve kredileri dikkate alınarak, sorumlu olacakları dersler belirlenecek. Bu derslere göre programa kaydı yapılan öğrenciler, eğitime devam hakkı elde edecekler.

Sonuçların en geç 15 gün içerisinde açıklanması tahmin ediliyor.Sonuçlar açıklandığında burada olacak.Geçen yıl 19 Temmuz’da yapılan DGS sınavı sonuçları ÖSYM tarafından 6 gün sonra 25 Temmuz 2014'te açıklanmıştı. Bu yıl 26 Temmuz’da gerçekleşen sınavın da Ağustos ayının ilk haftası içinde açıklanması bekleniyor. Sınav sonuçları açıklandıktan sonra DGS’de tercih aşamasına geçilecek. Binlerce öğrenci sınavda aldıkları puanlara göre yerleşebilecekleri üniversitelerin 4 yıllık lisans programlarını tercih edecek.