20 Mart Müdür Yardımcılığı Sınavı Soru ve cevapları ne zaman yayınlanacak?

20 Mart Müdür Yardımcılığı Sınavı Soru ve cevapları ne zaman yayınlanacak?
Bugün 20 Mart tarihinde yapılan Müdür Yardımcılığı Sınavı Soru ve Cevapları ne zaman açıklanacak sorusunun cevabını HaberVan.Com olarak sizler için bulmaya çalıştık. Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu yıl yapmaya karar verdiği 20 Mart Müdür Yardımcılığı Sınavı Soru ve Cevapları ne zaman açıklanacak?
HABERVAN.COM ÖZEL HABER- Bugün 20 Mart tarihinde yapılan Müdür Yardımcılığı Sınavı Soru ve Cevapları ne zaman açıklanacak sorusunun cevabını HaberVan.Com olarak sizler için bulmaya çalıştık. Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu yıl yapmaya karar verdiği 20 Mart Müdür Yardımcılığı Sınavı Soru ve Cevapları ne zaman açıklanacak?

Bugün gerçekleştirilen Müdür Yardımcılı Sınavı'na giren müdür yardımcısı adayları sınavın soru ve cevaplarının ne zaman açıklanacağını merak ediyorlar. HaberVan.Com'un edindiği bilgiye göre Müdür Yardımcılığı Sınavı Soru ve Cevapları yarın Milli Eğitim Bakanlığı'nın Resmi Web Sitesi'nde (www.meb.gov.tr) yayınlanacak.



20 Mart tarihinde yapılan Müdür Yardımcığı Sınavı'na giren adaylar sınavları biraz zor olduğunu söyleyerek, çeldiricilerin çok olduğu soru stillerinin hakim olduğu bir sınava girdiklerini belirttiler. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı göreve geldiğinde bu yana yaptıklarıyla dikkat çekiyor.

Bakan Avcı müdür yardımcılığı atamalarında adaleti ve hakkaniyet ölçülerini getirmek için Müdür Yardımcılığı sınavı yapma kararı aldı ve bu sınavda alınan puan baz alınarak atamaların yapılması talimatını verdi.

Müdür Yardımcılığı Sınavı Soru ve Cevapları açıklanır açıklanmaz 'da yayınlayacağız. Sizde Müdür Yardımcılığı Sınavı'yla ilgili hatırladığınız soruları ve cevaplarını bu habere yorum olarak yazarak diğer arkadaşlarınıza yardımcı olabilirsiniz.





Sınav tek oturum halinde 32 merkezde 57 bin 387 adayın katılımıyla saat 14:00'te başladı. Sınavda 100 soru soruldu ve adaylara 110 dakika süre verildi. 5'er seçeneğin bulunduğu sorular için iki farklı kitapçık türü kullanıldı.

==>

KPSS CAFE | KPSS Haber Portalı
Sınav Sorularıyla İlgili Bilgiler

Sınavda adaylara en çok soru 10'ar soruyla türkçe dilbilgisi ve genel kültür soruları, 8'er soruyla Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ile 652 sayılı MEB teşkilat ve görevleri konularından sorular soruldu

 Sınav tek oturum halinde 32 merkezde 57 bin 387 adayın katılımıyla saat 14:00'te başladı. Sınavda 100 soru soruldu ve adaylara 110 dakika süre verildi. 5'er seçeneğin bulunduğu sorular için iki farklı kitapçık türü kullanıldı.


Sınav Değerlendirmesi Sınavda her bir soru 1'er puan olarak değerlendirilecek ve sınav puanı 100 üzerinden 70 ve üstünde olan adaylar başarılı sayılacak. Sınav sonuçları 18 Nisan 2016 Pazartesi günü Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet sayfasından açıklanacak. Sınav sorularına yapılacak itirazlar, sınav soru ve cevaplarının bakanlığın internet sitesinde yayımlandığı tarihten itibaren en geç 5 iş günü içerisinde, sınav sonuçlarına yapılacak itirazlarda ise sonuçların duyurulduğu tarihten itibaren en geç 5 iş günü içerisinde dilekçe ile şahsen İnsan Kaynaklrı Genel Müdürlüğüne yapılacak. Sınavla ilgili her türlü itirazlarda adaylardan 20 TL ücret alınacak.