12 Aralık Ehliyet sınav sonuçları açıklandı! İşte MEB sınav sonuç sorgulama ekranı

12 Aralık Ehliyet sınav sonuçları açıklandı! İşte MEB sınav sonuç sorgulama ekranı
12 Aralık 2015 Cumartesi günü yapılan 2015 yılının son ehliyet sınavının sonuçları açıklandı. 12 Aralık Ehliyet sınav sonuçları açıklandı! İşte MEB sınav sonuç sorgulama ekranı
 12 Aralık 2015 Cumartesi günü yapılan 2015 yılının son ehliyet sınavının sonuçları açıklandı. 12 Aralık Ehliyet sınav sonuçları açıklandı! İşte MEB sınav sonuç sorgulama ekranı

Milli eğitim Bakanlığı tarafından sürücü belgesi almak için düzenlenen ehliyet sınavı için sürücü adayları 12 Aralık Cumartesi günü yazılı sınava girmişlerdi. Terlettiren sorularla karşılaşan sürücü adayların ehliyet sınav sonuçları açıklandı. Adaylar, sınav sonuçlarına Bakanlığın resmi internet sitesindeki http://www.meb.gov.tr/  adresinden ulaşabilecekleri gibi haberimizdeki linktendende öğrenebilirler.




Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

12 Aralık'ta yapılan sınavın soruları ve cevapları sınav günü MEB sitesinde açıklanmış, adaylar snav sonucuyla ilgili fikir edinebilmişlerdi. Açıklanan sınav sonuçlarının ardından sürücü adayları rahat bir nefes almış oldu. Gün içerisinde şöyle bir dışarı çıktığımızda herkesin elinde küçükten büyüğe tüm bireylerde telefonları görebilmemiz mümkündür. Bu telefonlar artık teknolojik gelişmenin bir boyutudur. İlerlemiş boyuttaki olan teknolojik gelişmelere dünya çapında bir eğilim vardır. Ülkemiz de bu ileri teknolojiyi yakından takip etmiş durumdadır. Son zamanlarda ise internetten yapılan online işlemler insanların hayatını oldukça kolaylaştırmıştır. Evde, işte okulda aklınıza gelen her yerde internete erişim sağlanabilir durumdadır. Bu denli interneti kullanan vatandaşlarımız karşısında devletimiz boş kalmamış pek çok eylemi internet aracılığı ile halletme fırsatı tanımıştır. Bu fırsatlar bireylerin günlük yaşamını oldukça pratikleştirir.

Yoğun iş hayatlarında az da olsa rahat bir nefes almalarını sağlar. Artık üniversite kayıtların bile internetten yapıldığı bu dönemde daha aklınıza gelebilecek olan birçok işlemi internetten halledebilmekteyiz. İnternet ile işlem kolaylığı sağladığımız bu alanlar her geçen gün ilerlemektedir, artarak büyümektedir. Bu gelişmede biz vatandaşlar olarak bizlerin yararına olacaktır. Çünkü kamusal alandaki işlemlerimizi ne kadar kısa süre zarfı içinde yaptık bizler o kadar büyük avantaj sahibi oluruz. Biz vatandaşlarında bu kadar interneti ve beraberinde getirmiş olduğu internet teknolojisinin yararlarından faydalandığımızın farkında olan kurum ve kuruluşlar doğal olarak bizlerin bu alanda daha çok işlem yapabilmesini sağlamıştır. Bu teknolojiyi yakından takip eden bir başka kurum ise Emniyet Genel Müdürlüğüdür. Her zaman düzenli olarak gerçekleştirilen ehliyet sınavlarının sorularını ve sonuçlarını bizler büyük bir kolaylıkla dijital ortamda yapabiliriz. Ülkemizde araç sahibi olan ve araç sahibi olmak isteyen pek çok vatandaş vardır. Araç sahibi olabilmek içinde belli bir yaşa gelmiş ehliyet alabilmek için başvurularda bulunmamız gerekir. Bizler 17 yaşımızı doldurduğumuzda motor, 18 yaşımıza geldiğimizde ise araba ehliyeti alabilir konumundayızdır. İki aşama da gerçekleştirilen bu ehliyet sınavları ilki yazılı ikincisi direksiyon olarak ikiye ayrılır. 60 lira gibi bir ücret ödenerek girilen yazılı sınavdan adaylar en az 70 alabilmeleri gerekir ki bir sonraki aşama olan direksiyon sınavına girebilme şansı bulsunlar. Bu sebeple her aday bu sınavdan 70 ve üzeri almak zorundadırlar. Sonrasında ise ders alarak sürücü kurslarına giderek direksiyon sınavına girmeye hak kazanırlar.