Van’ın Edremit ilçesi'nde su deposu patladı! - Van Haber

Van’ın Edremit ilçesi'nde su deposu patladı! - Van Haber
VAN HABER - Van’ın Edremit ilçesi Fırat Mahallesi’nden sık sık patlayan su deposu mahalle halkını mağdur ediyor.
- Mahallenin üst bölümünde bulunan su deposunun sık sık patladığını belirten mahalle sakinlerinden Nevzat Akgül, “Mahallemizde yıllardır bu sorun yaşanıyor. Yılda en az 2-3 sefer mahallemizin üst bölgesinde bulunan 2 nolu su deposunda patlak oluşuyor. Yetkililer gelip arızayı giderip gidiyorlar. Bizler kalıcı bir çözüm istiyoruz. Benim iki tane engelli çocuğum var. Su patlağından dolayı evimizin çevresi hep sular altında kalıyor. Engelli çocuklarım dışarı çıkamıyor. Komşumun tandır evi sular altında kalmış, bize kalıcı bir çözüm bulsunlar” dedi.



Yaşanan su patlaklarının mahalle halkını mağdur ettiğini ifade eden Akgül, “Evlerimizin çevresi asfaltlı olmadığı için ortalık çamur içinde kalıyor. Bizim gerek belediye yetkililerinden gerekse VASKİ yetkilerinden tek isteğimiz buna kalıcı bir çözüm bulmalarıdır. Mahalle olarak bizler bundan muzdaripiz. Dün gece yine depoda patlak yaşandığı için mahallemiz adeta sular altında kaldı. Daha önce de belediyeye gittik fakat kalıcı bir çözüm bulamadık” diye konuştu.

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğü yetkilileri ise, "Normalde su deposunun 150 metre çevresinde ev yapımı yasaktır. Burada bulunan evler su tahliye ve terfi merkezinin yapıldığı hat üzerine inşa edilmiştir. Ancak VASKİ olarak şöyle bir çalışma da başlatmışız. Su tahliye ve terfi merkezinin suyunu geriye akıtılması için bir çalışma başlatmışız. Bu da var olan sorunu büyük ölçüde çözer" dediler.