TOKİ’deki refüjler ağaçlandırılıyor

TOKİ’deki refüjler ağaçlandırılıyor
Van’ın Edremit Belediyesi; yol, kaldırım ve refüj çalışmalarının tamamlandığı Yeni TOKİ yoluna 100’den fazla ağaç dikti. 

Edremit Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından ilçe genelinde birçok noktada ağaçlandırma çalışmaları aralıksız devam ediyor. Edremit Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli’nin talimatlarıyla ilçede başlatılan birçok çalışmada sona yaklaşılırken, bazı çalışmalar ise kararlılıkla devam ediyor. Yeni TOKİ konutlarına giden yolda ağaçlandırma çalışması yapılırken, ilçenin birçok noktasında ise aynı çalışmalar yapılıyor. 100’den fazla ağacın dikildiği Yeni TOKİ yolundaki çalışmada, ilk etapta refüjlere bahçe toprağı serildi. Açılan çukurlara ağaçların daha sağlıklı bir şekilde büyümesi ve toprağın kalitesinin artırılması için gübre döküldü. Bu işlemden sonra saksı içinde bekletilen ağaçların dikim işlemi gerçekleştirildi.

Görünümün daha estetik ve simetrik olması için refüj genişliği metrelerle hesaplanırken, dikilen ağaçlara ise can suyu verildi. Ağaç dikiminin tamamlanmasının ardından refüje tekrar gübreleme çalışması yapıldı. Dikilen ağaçlarla birlikte yaklaşık 2 binin üzerinde çeşitli bitki ile birlikte çimlendirme işlemi de gerçekleştirilecek.