Şehitlerin isimleri Edremit’te yaşatılıyor

Şehitlerin isimleri Edremit’te yaşatılıyor
(DHA)-VAN'ın Edremit Belediyesi, Eski Cami Mahallesi'ndeki bir parka 'Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk', Erdemkent Mahallesi'ndeki bir parka ise 'Şehit Polis Memuru Fethi Sekin' ismi verildi.

Edremit Belediye Başkan Vekili olarak görevlendiren Kaymakam Atıf Çiçekli’nin isteği üzerine 2 mahallede bulunan parklarda düzenleme yapıldı. Yapılan düzenlemeler kapsamında Eski Cami Mahallesi’ndeki bir parka ‘Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk’, Erdemkent Mahallesi’ndeki bir parka ise ‘Şehit Polis Memuru Fethi Sekin’ ismi verildi. Yeniden düzenlemesi yapılan parklara tabelaları asılırken, tabelaya şehitlerin özgeçmişi ve fotoğrafı da konuldu. Şehitlerin isimlerini yaşatacaklarını dile getiren Atıf Çiçekli, "Memleketimizin birlik ve bütünlüğü için canını seve seve veren şehitlerimize olan vefa borcumuzu ödemek için isimlerini yaşatacağız. İlçedeki parklara Şehit Kaymakamımız Muhammed Fatih Safitürk başta olmak üzere diğer şehitlerimizin de isimleri vereceğiz. Bu vesileyle gözlerini kırpmadan vatan için canlarını veren tüm şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet dilerim" dedi.



Muhammet Fatih Safitürk, Mardin’in Derik Kaymakamı olarak görev yaparken, uğradığı bombalı saldırıda Şehit Trafik Polisi Fethi Sekin ise, İzmir Adliyesine yönelik bomba yüklü araçla yapılması planlanan hain saldırıyı fark ederek, teröristlerden birini öldürdükten sonra şehit düşmüştü.