Öğrencilerin becerileri eğitimle arttırılacak

Öğrencilerin becerileri eğitimle arttırılacak
Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce öğrencilerin becerilerini arttırmak amacıyla başlatılan çalışma kapsamında işletmelerle protokol imzalandı.

Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen imza töreninde konuşan İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Danışman, katılımcılara mesleki çalışmalar, sorunlar ile çözüm önerileri hakkında bilgi verdi.

Danışman, mesleki ve teknik olanağının iyi bir düzeyde olduğunu, eksiklerin giderilmesi ile daha da güzel bir seviyeye ulaşılacağını belirterek, işletmelerde mesleki eğitimi gören öğrencilere yapılacak devlet katkısının ilde öğrencilerin işbaşında eğitimine katkı sunacağını söyledi.

Mesleki eğitimin istenen niteliğe ulaşması için mesleki eğitimi tanıtım ve yönlendirme çalışmalarını zamanında ve ailelere ulaşılarak anlatılması gerektiğini vurgulayan Danışman, "Öğrencilerin mesleki eğitimde başarılı olmaları için devam oranının artırılması lazım. Devamsızlıkların en alt seviye düşürülmesi için ev ziyaretleri ve ailelere yönelik seminer düzenlemeliyiz." şeklinde konuştu.