Narkotik köpeği 'Rexo' geçit vermiyor! 99 kilo  toz esrar ele geçirildi

Narkotik köpeği 'Rexo' geçit vermiyor! 99 kilo  toz esrar ele geçirildi
Van’ın Edremit ilçesinde polis tarafından bir eve düzenlenen operasyonda narkotik köpeği ‘Rexo’nun da yardımı ile 99 kilo 750 gram toz esrar ele geçirilirken, olayla ilgili 4 kişi gözaltına alındı. 

Van Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri, Edremit ilçesi Şabaniye Mahallesinde bulunan bir ikamete 'Rexo' isimli narkotik dedektör köpeği ile birlikte arama yapıldı. Yapılan aramada evin bodrum katında 96 paket halinde 99 kilo 750 gram toz esrar maddesi ele geçirildi. Elde edilen uyuşturucu madde ile ilgili olarak M.E.A., S.A., C.D. ve S.A. isimli şahıslar “Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapmak Uyuşturucu Madde Nakletmek'' suçundan gözaltına alındı” denildi.

Soruşturma çok yönlü olarak devam ettiği belirtilen açıklamada, “Uyuşturucu-uyarıcı madde ticareti yapan, nakleden, bu suçları işleyerek ekonomik ve haksız kazanç elde eden, ticaretini yapmaya çalıştıkları uyuşturucu-uyarıcı maddeleri pazarlamaya çalışmak suretiyle geleceğimiz olan çocuklarımızı ve gençlerimizi zehirlemeye ve hayattan koparmaya çalışan suç örgütleri, örgüt üyeleri, sokak satıcıları, maddeleri temin eden ve nakleden veya bu suça her ne sebep olur ise iştirak eden şüpheliler ile Müdürlüğümüz tarafından en etkin şekilde ve kararlılıkla mücadeleye devam edilecektir” ifadelerine yer verildi.