Minik eller çöp toplarken, siz büyükler kirletmeyin!

Minik eller çöp toplarken, siz büyükler kirletmeyin!
Edremit Belediyesi tarafından her yıl bahar aylarıyla beraber tüm mahallelerde ‘ Yeşilimizi ve Mavimizi Koruyalım Kentimize Sahip Çıkalım ‘ sloganıyla gerçekleştirilen bir temizlik kampanyası daha son bulurken; özellikle yaz aylarında sahil ve mesire alanlarını kullanan yurttaşlardan çevreyi kirletmemeleri, çevreye duyarlı yaklaşmaları çağrısında bulunuldu.

MİNİK ELLERİN TEMİZLEDİĞİ KENTİMİZİ BÜYÜKLER KİRLETMESİN !

Edremit Belediyesi,  bahar ayları ile beraber mahallelerde ve özellikle de sahil kısmı ve mesire alanlarında ortaya çıkan çevre kirliliğinin önüne geçmek Van Gölü sahilini daha temiz tutmak amacıyla her yıl geleneksel olarak ilçede ‘ Yeşilimizi ve Mavimizi Koruyalım Kentimize Sahip Çıkalım ‘ şiarıyla düzenlediği bir temizlik kampanyası daha sona erdi.



‘ Kampanyaya destek sunan halkımıza çocuklarıma teşekkür ediyoruz ‘

Yürütülen temizlik kampanyasına ilişkin açıklama yapan Edremit Belediyesi Eş Başkan Vekili Nurhayat Çelik, her yıl bahar aylarıyla beraber düzenli olarak düzenledikleri bir temizlik kampanyasının daha son bulduğunu belirtti. Edremit Belediyesi öncülüğünde yapılan temizlik kampanyasına mahalle meclisi üyelerinin, ilçede bulunan okul öğretmenlerinin ve binlerce öğrencinin belediye çalışanlarıyla beraber çevre kampanyasına büyük bir destek sunduğunu belirten Çelik, özellikle küçük öğrencilerin kampanya boyunca büyük bir coşku ve emekle katılım gösterdiklerini bu sebeple ‘ Minik ellerin temizlediği kentimizi büyükler kirletmesin ‘ diyerek çocukların temizlediği alanların büyükler tarafından kirletilmemesi gerektiğini ifade etti. Çelik, kampanyaya destek sunan  herkese teşekkür etti.



‘ Edremit yeşiliyle mavisiyle hepimizin lütfen kirletmeyelim ‘

Edremit ilçesinin sahil ve mesire alanlarının yaz aylarında özellikle hafta sonlarında piknik yapmak amacıyla gelen yüz binlerce yurttaşın akınına uğradığını dikkat çeken Çelik, sahil ve mesire alanlarının kullanan yurttaşlar göl ve yeşil alanlarda çöp kutuları ve konteynırları olmasına rağmen çöplerin gelişigüzel etrafa atıldığını belirtti. Edremit’in yeşiliyle mavisiyle tüm Van halkının bir değeri bir zenginliği olduğuna ifade eden Çelik, Edremit sahil ve mesire alanların kullanan yurttaşlara çağrıda bulunarak çevreyi kirletmemeleri ve çöplerini çöp kutuları ve konteynırlara bırakmalarını talep etti.